Hronika

PANČEVO: Šta sve zabranjuje novi gradski kućni red za stambene zgrade?

Pančevo, Pon, 05/03/2018 - 08:04
Vladimir Đoković

 

 

Gradska uprava otvorila je javnu raspravu o nacrtu odluke o opštim pravilima kućnog reda. Nacrt je dostupan na internet stranici grada Pančeva, a rasprava traje do 6. marta.

Nacrtom se utvrđuje da se o zgradama staraju stanari i organ upravljanja. Kako se navodi u vreme odmora  zabranjeni su  vika, trčanje, skakanje, igranje loptom a kućni aparati, veš mašine usisvači, klime, muzika i tv mogu raditi samo do sobne jačine zvuka. Kosačice i testere oko zgrade ne smeju raditi.

Odluka utvrđuje da se porodična slavlja moraju najaviti i završiti do  1 sat po ponoći. Zabranjeno je deponovanje stvari koje narušavaju izgled, na terasama lođama i balkonima. A nije dozvoljeno sušenje veša na otvorenim delovima zgrade. Takođe je zabranje bacanje bilo čega, i trešenje stolnjaka kroz prozor.

Građevinski i instalaterski radovi u zgradi, mogu biti izvođeni samo uz prethodno obaveštavanje organa upravljanja, i sa uvidom u dozvole. Kapije i vrata zgrade moraju biti zaključana od 23 sata do 6 leti i od 22 do 6 satk, zimi. Svetlo u hodniku je obavezno, do zaključavanja zgrade.

Ogrev u zgradi može biti  samo u prostorijama koje su za to namenjenje zajedničkom odlukom a zabranjeno je držanje zapaljivih materijala na tavanu. Na krovove, mogu samo stručna lica sa dozvolom. Stanari su dužni da uklanjaju sneg i led i da brinu o instalacijama u zgradi. A instalacijama se pristupa samo po ovlašćenju.

Nadzor nad sprovođenjem odluke o kućnom redu  vrše gradski sekretarijati a za stanare i organ upravljanja zgradom propisane su brojne kazne sa istim iznosom od 10.000 dinara.Marketing

Najnovije vesti