• PANČEVO: Šta sve zabranjuje novi gradski kućni red za stambene zgrade?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

     

    Gradska uprava otvorila je javnu raspravu o nacrtu odluke o opštim pravilima kućnog reda. Nacrt je dostupan na internet stranici grada Pančeva, a rasprava traje do 6. marta.

    Nacrtom se utvrđuje da se o zgradama staraju stanari i organ upravljanja. Kako se navodi u vreme odmora  zabranjeni su  vika, trčanje, skakanje, igranje loptom a kućni aparati, veš mašine usisvači, klime, muzika i tv mogu raditi samo do sobne jačine zvuka. Kosačice i testere oko zgrade ne smeju raditi.

    Odluka utvrđuje da se porodična slavlja moraju najaviti i završiti do  1 sat po ponoći. Zabranjeno je deponovanje stvari koje narušavaju izgled, na terasama lođama i balkonima. A nije dozvoljeno sušenje veša na otvorenim delovima zgrade. Takođe je zabranje bacanje bilo čega, i trešenje stolnjaka kroz prozor.

    Građevinski i instalaterski radovi u zgradi, mogu biti izvođeni samo uz prethodno obaveštavanje organa upravljanja, i sa uvidom u dozvole. Kapije i vrata zgrade moraju biti zaključana od 23 sata do 6 leti i od 22 do 6 satk, zimi. Svetlo u hodniku je obavezno, do zaključavanja zgrade.

    Ogrev u zgradi može biti  samo u prostorijama koje su za to namenjenje zajedničkom odlukom a zabranjeno je držanje zapaljivih materijala na tavanu. Na krovove, mogu samo stručna lica sa dozvolom. Stanari su dužni da uklanjaju sneg i led i da brinu o instalacijama u zgradi. A instalacijama se pristupa samo po ovlašćenju.

    Nadzor nad sprovođenjem odluke o kućnom redu  vrše gradski sekretarijati a za stanare i organ upravljanja zgradom propisane su brojne kazne sa istim iznosom od 10.000 dinara.

    Gradska uprava otvorila je javnu raspravu o nacrtu odluke o opštim pravilima kućnog reda. Nacrt je dostupan na internet stranici grada Pančeva, a rasprava traje do 6. marta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]