• PANČEVO, SUD: Ukinut pritvor za odgovorno lice Metal–cinkare, jemstvo 15.000 evra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pošto su svedoci saslušani sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Pančevu ukinuo je pritvor za S.P. (1970.) zaposlenog u “Beotoku” i S.B. (1964.) odgovorno lice u “Mesoprometu” protiv kojih osnovno tužilaštvo vodi istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija. Iz pritvora je izašao i M.D. (1966.) odgovorno lice Metal–cinkare iz Inđije, osumnjičen za isto delo. I u njegovom slučaju saslušan je svedok, a pošto je reč o stranom državljaninu sud je prihvatio jemstvo od 15.000 evra kojim se obezbeđuje njegovo prisustvo u postupku. U pritvoru je još uvek Z.T. (1961.) odgovorno lice Beotoka, osumnjičen za isto krivično delo, jer svedok još uvek nije saslušan.

    Kako je MUP objavio ova četiri lica uhapšena su pre nešto više od dve nedelje a zbog “sumnja se da su oni 6, 7. i 10. jula ove godine organizovali da se u kanalizacioni šaht, koji je povezan sa gradskom kanalizacionom mrežom, a nalazi se u krugu privrednog društva “MESOPROMET“, izvrši istakanje opasnog otpada, cinkom bogate hlorovodonične kiseline iz cisterne, vlasništvo “BEOTOK-a“, a koja je dopremljena iz preduzeća “METAL-CINKARA“.”

    Pošto su svedoci saslušani sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Pančevu ukinuo je pritvor za S.P. (1970.) zaposlenog u “Beotoku” i S.B. (1964.) odgovorno lice u “Mesoprometu” protiv kojih osnovno tužilaštvo vodi istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija. Iz pritvora je izašao i M.D. (1966.) odgovorno lice Metal–cinkare iz Inđije, osumnjičen za isto delo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]