Milica Radovanovic vodovod Pančevo
Dva postupka za privredni prestup zbog zabrana pijaće vode u 2015. godini

Tužilaštvo goni i Vodovod i bivšu direktorku

Pančevo, Uto, 13/09/2016 - 13:03
Vladimir Đoković

PANČEVO, 13. septembra – Zbog događaja iz aprila i juna prošle godine, kada je u Pančevu bilo zabranjeno koristiti vodu za piće iz gradskog vodovoda, pred Privrednim sudom u Pančevu vode se dva postupka protiv JKP „Vodovod i kanalizacija” i tadašnje direktorke Milice Radovanović.

Kako smo saznali od sudije Nenada Unčevića, portparola ovog suda, javno tužilaštvo „Vodovod" i tadašnju direktorku optužuje za privredne prestupe po Zakonu o vodama. Osnov je član 211. ovog zakona, koji propisuje da će se za privredni prestup kazniti pravno i odgovorno lice ako „voda koja se koristi za piće, za proizvodnju i preradu hrane i predmeta opšte upotrebe, sanitarno-higijenske potrebe i kupanje ne ispunjava uslove u pogledu zdravstvene ispravnosti”.

Zaprećena kazna za „Vodovod" je od 500.000 dinara do 3 miliona dinara, a za bivšu direktorku od 100.000 do 200.000 dinara. Naredna ročišta po ovim postupcima pred Privrednim sudom najavljena su za polovinu oktobra.

 Najnovije vesti

Srbija

Stižu pozivi za vojne vežbe

Portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić kaže da vojna obaveza traje do 65. godine, a da je plan Vojske Srbije da pripadnike rezervnog sastava poziva na vežbe jednom u pet godina. Pozivi za