Hronika

VEŽBA VATROGASACA U PANČEVU: Uspešno ugašen požar u Petrohemiji

Pančevo, Čet, 21/09/2017 - 07:51
Vladimir Đoković

 

Vatrogasne jedinice HIP Petrohemije i HIP Azotare, NIS Rafinerije i vatrogasno spasilačkog sektora MUP-a Srbije uz učešće Hitne pomoći Doma zdravlja Pančevo – uspešno su u sredu izvele vežbu zauzadavanja i gašenja požara na rezevoaru u fabrici Etilen.

Prema scenariju združene vežbe došlo je do isticanja i zapaljenja sirovog benzina koji je sirovina za proizvodnju u fabric Etilen, a zatim i do kolapsa rezevoara.

- Potrudili smo se da se vežba organizuje u što realnijim okvirima. Prvi utisak je da uspešno realizovana. Sihronizacija je bila odlična. Ostaje da kroz analizu proverimo kako je funkcionisala komunikacija sa vatrogasno spasilačkim sektorom MUP-a, ocenio je na licu mesta Dragan Zavišić, izvršni direktor HIP Petrohemije za kadrovska i pravna pitanja.

Združene vežbe više vatrogasnih jedinica fabrike pančevačke Južne zone organizuju kvartalno. Prema planovima vatrogasci Petrohemije svoje vežbe održavaju bar jednom mesečno.

Učesnici vežbe i ovog puta održali su analizu gde su razgovarali o uočenim nedostacima. Otvoreno jedni drugima rekli sa kakvim se problemima oko tehničke opremljenosti, te popunjenosti i obučenosti ljudstva, svakodnevno suočavaju.Marketing

Najnovije vesti