Hronika

Više tužilaštvo u Pančevu: Podignuta optužnica protiv bivšeg predsednika opštine Kovačica

Pančevo, Uto, 20/09/2016 - 13:59
Vladimir Đoković

PANČEVO, 20. septembar – Više javno tužilaštvo podiglo je 8. septembra optužnicu protiv 4 lica iz Kovačice, zbog opravdane sumnje da su izvršili Krivično delo zloupotreba službenog položaja. 

Protiv M. K., bivšeg predsednika opštine Kovačica, optužnica je podignuta zbog sumnje da je izvršilac ovog krivičnog dela, a okrivljene O.P. , V. A. i I. B. tužilaštvo tereti da su delo izvršili kao pomagači.

Okrivljenima se optužnicom stavlja na teret da su u periodu od 2006. do 2011. godine, u Kovačici izvršili zloupotrebe prilikom izgradnje Sportsko-rekreativnog centra „Relax” u Kovačici i da su Fondu za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine pričinili štetu u iznosu preko 17 miliona dinara, koliko iznosi i korist koja je pribavljena Samostalnoj zanatskoj radnji „Građevinar Petrovič” iz Padine, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Kako je saopštilo isto tužilaštvo, bivšem predsedniku opštine Kovačica M. K. optužnicom se stavlja na teret još jedna radnja izvršenja krivičnog dela kojom je Opštini Kovačica pričinjena štete u iznosu od preko 6 miliona dinara što je, tvrdi tužilaštvo, korist koja je pribavljena Samostalnoj zanatskoj radnji „Građevinar Petrovič” iz Padine.

Podignuta optužnica trenutno je u postupku potvrđivanja kod Višeg suda u Pančevu.

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove