• Zaplenjeno tri tone mesa!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izvor: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

    U ilegalnim objektima za klanje i preradu mesa “Dabić Mid” i “Nada Pan” u Pančevu i Crepaji otkriveno je ukupno tri i po tone mesa za koje je utvrđeno da je nelegalno prerađivano i prodavano, a sumnja se i da su određene količine neovlašćeno uvezene iz Brazila i Argentine.

    Proizvodni pogon “Dabić Mid” je bivša mesara “Šunka” koja je zatvorena 2007.godine.

    Mesare na Zelenoj pijaci u Pančevu “Dabić Mid” i “Nada Pan” su zatvorene, a protiv njihovih vlasnika biće podnete krivične prijave.

    Veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede zatvorila je i proizvodni pogon u Crepaji čiji su se proizvodi prodavali u mesari “Nada Pan” na Zelenoj pijaci u Pančevu

    Od prošlog petka traje vanredna službena kontrola veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koja uz asitenciju MUP-a – Odeljenja za privredni kriminal.

    Vlasnici ilegalnih klanica nameravali su da meso i proizvode od mesa stave u javni promet, što je važećim zakonskim propisima zabranjeno.

    Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine ovom prilikom apeluje na građane da pomognu u otkrivanju ilegalnih klanica i da sva saznanja koja imaju o ovakvim i sličnim slučajevima odmah prijave nadležnim organima koji će u najbržem roku izaći na teren.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]