wikimedia
Hronika

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE PANČEVO: Prvi slučaj malih boginja u vrtiću

Pančevo, Sub, 03/03/2018 - 09:00
Vladimir Đoković

 

 

Regionalni državni Zavod za javno zdravlje sa sedištem u Pančevu 1. marta potvrdio je da je u februaru bio prvi slučaj malih boginja među decom u gradskom vrtiću.

- Jedan slučaj klinički potvrđenih malih boginja deteta koje je boravilo u vrtiću Kolibri u Pančevu, takođe epidemiološki povezan sa epidemijom morbila u Beogradu, registrovan je 12.02.2018. godine i do 28.02.2018. godine nije zabeležen novi slučaj sumnje ili obolenja malih boginja iz kontakta, objavio je Zavod za javno zdravlje.

Ista državna zdravstvena ustanova koja brine o zdravlju naroda navodi i da je “u 2018. godini od šest prijavljenih sumnji dva slučaja su laboratorijski potvrđena (Pančevo), jedan je klasifikovan kao verovatan slučaj (Dolovo), dok su tri sumnje odbačene i nije bilo smrtnih ishoda među obolelima od malih boginja. “

- Svi oboleli su ostvarili kontakte sa potvrđenim slučajevima morbila iz epidemije u Beogradu i nisu zabeležni novi slučajevi sumnje/oboljenja među kontaktima obolelih, zaključuje Zavod za javno zdravlje Pančevo.

Ova državna zdravstvena ustanova epidemiološku situaciju po pitanju morbila u Južnom Banatu ocenjuje kao “nesigurnu”.Marketing

Najnovije vesti