• 12. izložba radova kluba veterana likovnih umetnika ULUS-a

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas, 28. maja 2015. godine u 19h u Kulturnom centru Pančeva, biće otvorena 12. izložba radova kluba veterana likovnih umetnika ULUS-a.

    Pančevci će moći da posete izložbu u periodu od 28. maja, do 5. juna.

    Klub veterana likovnih umetnika ULUS-a okupio je sedamdeset članova slikara, vajara i grafičara koji su navršili 35 godina umetničkog staža u ULUS-u. Na izložbi će se predstaviti oko 40-tak umetnika koji pored klasične realizacije radova ozbiljno ulaze u eksperiment konceptualne umetnosti. Zastupljeni su svi evropski pravci od impresionizma i fovizma, pa preko kubizma i bezpredmetnog izraza.

    Veterani nisu grupa koja nešto zatvara ili pregrađuje tokove, na protiv, oni šire svetlost i usmeravaju zrak da obasja svakog istinskog stvaraoca. Odbor Kluba veterana ULUS-a čine: Aleksandar Jovanović Birilј, Dankica Petrovska, Marko Điković, Vladimir Rašić, Zare Đorđević, Jordan Gelovski i Slobodan Dane Stojanović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]