• AKCIJA: Dve ulaznice po ceni jedne!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dom omladine Pančevo organizuje posebnu akciju: dve ulaznice po ceni jedne za pozorišnu predstavu „Nadežda Petrović – Autoportret u množini“, koja je na programu u sredu, 17. februara u 20 časova u dvorani „Apolo“ Doma omladine.

    Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Dvorane „Apolo“ Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6, Pančevo, radnim danom od 14h do 19h. Cena ulaznice je 400 rsd.

    „Ideja za realizaciju pozorišne predstave „Nadežda Petrović autoportret u množini“ rodila se iz potrebe da se angažuju nedovoljno iskorišćeni kapaciteti mladih umetnika. Kako se produkcija pozorišnih predstava svela na nužnost, odlučili smo da sagledamo naše kreativne kapacite i da realizujemo predstavu. Za temu predstave izabrali smo Nadeždu Petrović, slikarku koja svojim delima i životom predstavlja prvu srpsku avagardnu umetnicu. Radnja predstave se odvija u Valjevskoj bolnici gde Nadežda provodi svoje poslednje trenutke života. Teško obolela od tifusa ona se kroz dijalog sa mladom medicinskom sestrom priseća svog života, umetničkih delovanja, prijateljstva, porodice, neprhvatanja, patriotskog i aktivističkog angažmana…U godini koja predstavlja sto godina od smrti velike slikarke poželeli smo da podsetimo na njeno umetničko i životno delo.

    Želimo da se pozabavimo tradicijom koja nije prošlost već kontinuitet. Povezati ono što je danas sa onim sto je bilo juče i sa onim što će doći. Tradicija je, u stvari, vizija, snaga i kvalitet da stvoriš nešto dobro u vremenu u kome živiš i stvaraš.“

     

    Tekst: Miljana Đordjević

    Režija : Dragana Jovanović

    Igraju: Dragana Jovanović, Katarina Mitić Pavlović

    Muzika: Bora Dugić

    Kostim: Dejan Gocić

    Video rad: Bane Ilić

    Dizajn svetla: Dejan Mitić

     

        

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura