Foto: Gradska uprava
Kultura

Austrijski ambasador u Pančevu povodom Bijenala

Izvor: 
Gradska uprava Čet, 06/10/2016 - 13:24

U četvrtak, 06. oktobra 2016. godine, ambasador Austrije u Beogradu Njegova Ekselencija dr Johannes Eigner (Johan Ajgner) posetio je grad Pančevo povodom 17. Bijenala umetnosti, koje je u toku i održava se od 15. septembra do 15. oktobra u našem gradu.

Ambasadora je u Gradskoj upravi dočekao član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za kulturu i omladinu, Nemanja Rotar, kao i Marijana Kolarić, selektorka Bijenala umetnosti i direktor Kulturnog centra Pančevo, Nemanja Bogdanov.

Na pitanje o nastavku saradnje sa našim gradom i šta očekuje da će videti, kao neko ko je ljubitelj savremene umetnosti ambasador Austrije kaže:

– Pogledao sam katalog izložbe i došao sam da vidim slike, objekte i čuveno Bijenale. Mi imamo dugu saradnju sa Pančevom, sa Kulturnim centrom. Austrijski kulturni forum podržava manifestacije i ubeđen sam da ćemo to i nastaviti. Srbija, Beograd i Pančevo imaju vrlo bogat kulturni život, to bi trebalo da bude i neki zaštitni znak i mi želimo da doprinesemo tome.

Ambasador nije prvi put u Pančevu, imao je prilike da bude na otvaranju Muzeja pivarstva, bio je u Narodnom muzeju, a sigurno će, kaže, još češće dolaziti u ovaj lepi grad.

Nakon Gradske uprave, delegacija je obišla sve punktove – gejtove Bijenala umetnosti i centar grada Pančeva.Najnovije vesti

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju

Društvo

Deo Pančeva sutra bez gasa

JP „Srbijagas“ obaveštava kupce na području Grada Pančeva, da će u petak, 21.07.2017. godine, u periodu od 10:30 do 19:00 časova, zbog intervencije na sanaciji oštećenja na gasnoj instalaciji u

Društvo
Flaširana voda

Deo Pančeva bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži bez vode je ostao deo naselja Tip Stanko i zgrade "Pepeljare" između ulica Maksima Gorkog i Cara Lazara.
Društvo

Želite ljubimca? Udomite Malu! (FOTO)

MALA Živi na ulici u Topoli i niko ne zna kada se pojavila. Možda zato što je stalno u pokretu, mada se u poslednje vreme zadržava na jednom mestu – kod komšinice koja je redovno hrani i sipa joj