• Banatski Brestovac: Izložba fotografija Dragoljuba Zamurovića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izložba fotografija „Od crteža ka fotografiji“ Dragoljuba Zamurovića biće otvorena 9. maja, u 19 časova, u Galeriji Doma kulture (Vatrogasni dom) u Banatskom Brestovcu. Događaj organizuju Dom kulture „4. oktobar“ i KFFA „Ponjavica“, a izložba će biti otvorena do kraja maja 2018. god.

    Posetioci izložbe dobiće katalog sa šezdesetak fotografija i osamdeset strana teksta. Prvi put sam detaljno opisao kako sam snimio te fotografije i šta sam sve doživeo snimajući ih – objavio je Dragoljub Zamurović na svojoj Fejsbuk stranici.

    Dragoljub Zamurović (1947) diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, a postdiplomske studije fotografije završio je na Fakultetu primenjenih umetnosti.

    Godine 1980. primljen je u Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, a 1997. godine dobija zvanje Istaknutog umetnika i tako se svrstava među nekoliko najznačajnijih umetnika srpske fotografije danas. Dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih nagrada među kojima je i Velika nagrada Srbije koju su mu 2004. godine dodelili Ministarstvo za kulturu i ULUPUDS.

    Od 1988. godine započinje saradnju sa francuskom agencijom Gamma. Među mnogim časopisima koji objavljuju njegove fotografije su i Time, Geo, Epoca, Newsweek, Europeo, Stern, Paris/Match, Figaro Magazin, National Geographic… Legendarni američki magazin Life dva puta je njegove snimke svrstavao u rubriku “Big Pictures”, a u julu 1991. godine jedna fotografija ovog autora objavljena je i na naslovnoj strani tog časopisa.

    Knjige Dragoljuba Zamurovića, pored naše zemlje, objavljene su u Americi, Engleskoj, Rusiji, Nemačkoj, Italiji, Japanu, Kazahstanu i nekoliko drugih država. (Izvor: Dragoljub Zamurović, zvanični sajt) 

    Izložba fotografija „Od crteža ka fotografiji“ Dragoljuba Zamurovića biće otvorena

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura