• Besplatne karte za plesnu predstavu „Panonska saga”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U četvrtak, 25. januara u dvorani Kulturnog centra Pančeva od 20 sati biće izvedena savremena igračka predstava „Panonska saga” u produkciji DDT – kreativnog centra za pokret iz Pančeva.

    Inspiracija za novu plesnu produkciju potiče iz dva poznata književna dela: „Mali princ”, najpoznatija novela francuskog pisca Antoana de Sent Egziperija iz 1943. godine i „Panonska saga”, delo poznatog pisca Predraga Adamova iz 1986. godine.

    Osnovna tema plesne predstave jeste priča o usamljenosti, koja potiče još iz detinjstva i nedostatka ljubavi i podrške u porodici. Porodica, o kojoj Predrag Adamov piše u svom delu, a koja je u današnje vreme izgubila na značaju, sa jedne strane, i priča o nerazumevanju i usamljenosti Malog princa, koja je univerzalna i globalna.

    Kompozitor jeVladimir Antonov, dok je koreografiju, dramaturgiju i režiju radila Pančevka Tijana Malek i Katarina Stojković. Predstavu izvode Jakša Filipovac, Stefan Veselinović i Katarina Stojković.Kostime je radila Slobodanka Bosio Olar.

    Projekat su podražali Ministarstvo Kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Pančevo i Institut za umetničku igru iz Beograda.

    U četvrtak, 25. januara u dvorani Kulturnog centra Pančeva od 20 sati biće izvedena savremena igračka predstava „Panonska saga” u produkciji DDT – kreativnog centra za pokret iz Pančeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura