• Crteži Tamare Žderić u Galeriji Centra za kulturu Kovin

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U utorak, 11. oktobra, u 19h u Galeriji Centra za kulturu Kovin biće otvorena izložba umetnice Tamare Žderić pod nazivom Crteži.

    Tamara je rođena 1990. godine u Beogradu. Master studije slikarstva završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2015, u klasi redovnog profesora Gordana Nikolića. Trenutno je na doktorskim umetničkim studijama na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek Slikarstvo. Više puta je nagrađivana za svoj rad: II nagrada iz fonda za crtež „Vladimir Veličković”, 2015, Nagrada XVII Bijenala studentskog crteža Srbije, 2013…

    Umetnica o izložbi kaže:

    – Svet žuri, rastače se, promiče, izmiče, pada, uzdiže se, juri nezaustavljivo. Ne stižemo da sve informacije pohranimo u sebe, ne uspevamo da za vreme ovog našeg kratkog života dotaknemo, dodirnemo, pojmimo, obuhvatimo, raščlanimo silnu količinu pojava i pojmova koji nas okružuju. U savremenom svetu, punom straha, pre svega onog skrivenog, iskonskog, ne dozvoljavamo sebi da se bavimo sitnicama koje nas okružuju, njihovim postojanjem i njihovim kretanjima. Često nismo svesni života koji se krije u jednom drvetu, grumenu zemlje, deliću tkanine, razmazu boje. A taj svet je fantastičan, neopisiv, neponovljiv i mora da se doživi svakim delićem našeg osećajnog bića. U svojim radovima tragam za takvim, dinamičnim, eruptivnim kretanjima, ali i onim treperavim, nežnim, krhkim, jedva opaženim. Ne ograničavam se na jedno likovno sredstvo, tu su i tuš i pero, uljane boje, akvarel. Tuš i pero najviše koristim, instiktivan odabir. Otkrivanje novih svetova sadržanih u raznim pojavama i predmetima oko mene, dovelo me je do toga da sopstveno postojanje, ali i postojanje sveta kome pripadam, shvatim kao uzbudljivu igru koja se odvija bez kraja i konca.

    U utorak, 11. oktobra, u 19h u Galeriji Centra za kulturu Kovin biće otvorena izložba umetnice Tamare Žderić pod nazivom Crteži.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]