• Danas je drugi dan “Dana prote Vase”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas se, u Svetouspenskom hramu održava drugi dan tradicionalne manifestacije “Dani prote Vase”. Program počinje u 19.30, a danas je na programu predstavljanje knjige „Spomenica episkopu žičkom Hrizostomu“.O knizi će govoriti vikarni episkop toplički Arsenije (Glavčić), autor i Dejan Bosnić, direktor Gradske biblioteke Pančevo, a u programu učestvuje i Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo kojim će dirigovati mr Vera Carina.

    Prvog dana nastupio je Hor OŠ „Prota Vasa Živković“ kojim je dirigovao Jakab Deže, nastavnik muzičke kulture. Pesme prote Vase, recitovali su učenici recitatorske sekcije OŠ„Prota Vasa Živković“: Kristina Bosilj, Vuka Smiljanića, Mihajlo Obradović, Elena Cvetković i Anja Atanackov koje su pripremile profesorke srpskog jezika i književnosti Dragica Dulejan Stojković i Ivana Bikar.

    Nakon toga nastupio je Dečiji hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva čiji je rukovodilac i dirigent Borjana Stražmešterov.
    U toku programa, kao solisti, nastupili su: Luka Višekruna, Kristina Šević, Jovana Milanović, Milica Milošević, Sofija Radusinović, Lana Anđelovski, Jelena Petrović, Nevena Gavranović, Luka Vujčić i Marjana Gavranović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vajari iz Pančeva u Galeriji Doma omladine u Beogradu

    Vajari sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu iz Pančeva, studenti treće i četvrte godine, predstavljaju svoje radove. I to na 52. Izložbi crteža i skulptura malog formata u galeriji Doma […]