5. Festival humora i satire

Dodeljene nagrade za najbolju karikaturu i aforizam

Pančevo, Pet, 30/10/2015 - 23:50
Mirjana Marić Veličković

Prvo veče 5. Festivala humora i satire, koje je održano u petak, 30. oktobra, u prostorijama Doma kulture Kačarevo, obeležila je radionica crtanja Nikole Dragaša i Borisa Stanića, nakon čega su dodeljene nagrade za najbolju karikaturu i najbolji aforizam.

imgl0889.jpg

 

Žiri u sastavu Nikola Dragaš, Boris Stanić i Marijan Muškinja doneli su odluku da je prvo mesto za najbolju karikaturu osvojila Aleksandra Radić, drugo Milana Stoiljković i treće Nikoleta Tomović.

Najbolji aforizam birali su Mića Nikolić i Zoran T. Popović, a nagrade su dobili Luka Glogovac i Nikola Stojanovski.

 

imgl0997.jpg

 

Nakon programa, održano je veče dečijih aforizama koje su priredili Bojan Ljubenović, Dejan Milojević i Zoran T. Popović. Ovom prilikom Bojan Ljubenović predstavio je svoje dve nove knjige – Knjiga za zaljubljene dečake i Knjiga za zaljubljene devojčice.

 

imgl1003.jpg

 

Drugog dana festivala, u subotu, 31. oktobra u 19:30h biće predstavljen dramski komad "Pisma iz Srbije" Bojana Ljubenovića u izvođenju Jovana Popovića. Nakon programa sledi izložba karikatura Dušana Gađanskog "Veselo pero". U programu će učestvovati Aleksandar Čotrić, Slobodan Simić, Miodrag Stošić i Zoran T. Popović. 

M.M. Veličković

Najnovije vesti

Sport
Dinamo Pančevo

„Dinamo 1945" napunio mrežu „Doline"

Fudbaleri „Dinama 1945" posle bagog pada forme vratili su se na pobednički kolosek, ali su se vratili i u golgetersku formu, pa ponovo „rešetaju" protivnčke mreže. Ovog vikenda, u 11. kolu