• Dragana Mladenović učestvuje na festivalu KROKODIL

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izvor: www.krokodil.rs
    Dragana Mladenović, pesnikinja iz Pančeva, predstaviće se beogradskoj publici prve večeri festivala KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu i Letargiju), koji će se održati 12. i 13 juna, na prostoru otvorenog amfiteatra, ispred Muzeja istorije Jugoslavije, na Dedinju. Više o festival možete saznati na http://www.krokodil.rs ili fejsbuk stranici https://www.facebook.com/pages/Krokodil-Književno-Regionalno-Okupljanje-Koje-Otklanja-Dosadu-I-Letargiju/278911772139601.

    Dragana Mladenović je diplomirala i magistrirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, a radi kao novinarka nedeljnika „Pančevac”.

    Zbirke: Nema u tome nimalo poezije (Smederevska pesnička jesen, 2003. i Udruženje književnika i književnih prevodilaca Pančeva, 2004), Raspad sistema (samizdat, 2005), Tvornica (Fabrika knjiga, 2006), Asocijalni program (KOV, 2007), Omot spisa (Fabrika knjiga, 2008), Rodbina (Fabrika knjiga, 2010) i Magda (Fabrika knjiga, 2012). Zbirka Rodbina prevedena je na nemački, švedski i makedonski, a pojedinačne pesme prevođene su na italijanski, mađarski i slovenački jezik.

    Njeni radovi su objavljivani u brojnim antologijama, književnim časopisima i strip-izdanjima.

    Dobitnica je dve nagrade za poeziju i jedne za priču.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura