Ove godine umesto koncerta „Oliveru u čast"

Festival „Moonwalk” pruža šansu mladim i neafirmisanim bendovima

Izvor: 
013info Sre, 27/01/2016 - 09:40

Moonwalk” - muzički zimski festival je zamišljen da pruži priliku mladim neafirmisanim muzičarima i bendovima da prikažu svoje umeće i kreativni potencijal. Nastao je iz koncerta ''Oliveru u čast'', posvećenog prerano preminulom Oliveru Mesarošu, koji se poslednjih pet godina održava u Pančevu treće nedelje februara. Orgranizator festivala je Udruženje „PanArt”.

Festival „Moonwalk” biće održan u ''Apolu'' u petak, 19. februara i u subotu 20. februara 2016. godine.

 

PANČEVO - „Moonwalk festival je proistekao iz manifestacije Oliveru u čast koju je pokrenula grupa Oliverovih prijatelja, muzičara, uz, na samom početku, moju saglasnost. Reč je o Nikoli Antiću i Nenadu Kovijaniću, članovima Ph Benda. Nikola je od Olivera učio da svira. U narednim godinama smo planirali da preraste u festival, pre tri godine smo konkurisali na gradskom konkursu ali tada nije prošlo. Ove godine jeste, tako da je grad stao iza festivala. Takođe, imamo partnerski ugovor sa Domom omladine Pančevo”, rekla nam je Neda Mesaroš.

 

MOONWALK FEST poziva sve zainteresovane mlade neafirmisane muzičarke, muzičare i bendove koji raspolažu autorskim materijalom da nastupe na festivalu koji će biti održan 19.i 20. februara 2016. Prijava treba da sadrži osnovne podatke o muzičarima ili bendu uz informacije o kontaktu. Prijave pošaljite na [email protected] do 04. 02. 2016.

Prve večeri biće održan koncert mladih neafirmisanih muzičara i bendova. Takodje, kao specijalni gosti Festivala nakon nastupa mladih pančevačkih muzičara, nastupiće i Bane Gluvakov Tubaćin sa svojim autorskim pesmama, pančevački alternativni elektro duo „Transeen”, a  Neda Mesaroš sa Milanom Stojanovićem izvešće unplagged numere sa autorskog albuma „Prsten". 

Drugo veče zamišljeno je kao omaž poznatom pančevačkom muzičaru Oliveru Mesarošu, čoveku široke izražajnosti, koji je sebe bezrezervno posvetio muzici, ali je na žalost prerano preminuo,i koji danas mladima može da bude ponudjen kao istinski uzor entuzijazma i posvećenosti muzici. Kao i ranijih godina, druge večeri nastupiće bendovi čiji su članovi nastupali sa Oliverom, a njihov se muzički senzibilitet i repertoar u najvećoj meri podudarao sa opredeljenjem i repertoarom Oliverovog benda ''Moonwalkersi''.

Ovogodišnji, prvi „Moonwalk” festival je pilot-projekat, i to ne takmičarskog, već samo revijalnog karaktera.Marketing

Najnovije vesti