Deveta međunarodna umetnička kolonija Krčedin 2016.

Gordana Vlajić dobitnica nove nagrade za dečju književnost

Pančevo, Sre, 20/07/2016 - 20:55
Mirjana Marić Veličković

Ovogodišnje veliko umetničko okupljanje, Deveta međunarodna umetnička kolonija u Krčedinu, biće održana od srede 20. do nedelje 24. jula u Domu porodice Jakšić u Krčedinu.

Tradicionalnu koloniju će, u četvrtak 21. jula u 20 sati, u Domu porodice Jakšić u Krčedinu, otvoriti akademik Matija Bećković i slikarka Hanadi Al Darviš, predsednica Departmana za vizuelne umetnosti Ministarstva kulture Katara. 

Akademiku Matiji Bećkoviću, glumici Biljani Đurović, slikaru Draganu Stojkovu i muzičaru Dragoljubu Đuričiću, biće dodeljene tradicionalne titule "Ja, Krčedinac",

Po prvi put ove godine, biće dodeljena i nagrada “Krčedinče”, piscu najbolje dečje knjige objavljene između dve Umetničke kolonije u Krčedinu. Prva laueratkinja je Pančevka Gordana Vlajić, književnica, koja će nagradu dobiti za knjigu “Zaistinska srpska bajka”.

zaistinska_srpska_bajka_gordana_vlajic.jpg

U programu Kolonije, pored Matije Bećkovića, Biljane Đurović i Dragoljuba Đuričića, učestvovaće i Beti Đorđević, Ivana Jordan, kantautori Stefan Šljukić, Vladimir Pešić i Vojislav Mehandžić, stendaper Goran Petrašin, kao i tamburaški orkestar „Banatski kicoši“ iz Pančeva.

U okviru programa biće izvedene i pozorišne predstave „Seks i selo“ Teatra Levo iz Beograda i dramski prikaz „Mogući intervju sa Kišom“ za koji su scenario i dramaturgiju uradili: Gordana Vlajić, Miodrag Jakšić i Vladimir Blagojević, pisci „Arte“ kuće.

Kolonija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Inđija, a u organizaciji udruženja „Moj Srem“ iz Krčedina i Umetničke grupe „Arte“ iz Beograda.

Više o programu na sledećem linku.

Najnovije vesti

Sport
Tamiš Pančevo - Mladost Zemun košarka KLS

Težak poraz „Tamiša" u Beogradu

Jedan od favorita za najviši plasman u Košarkaškoj ligi Srbije, ekipa beogradskog „Dinamika" u trećem kolu prvenstva ubedljivo je slavila protiv „Tamiša" rezultatom 78:55 (18:15; 21:19; 21:7; 18:

Sport

„Želji" bod u Sremskoj Mitrovici

Fudbaleri pančevačkog „Železničara" osvojili su bod u 11. kolu Srpske lige grupe „Vojvodina", pošto je duel sa ekipom „Radničkog" u Sremskoj MItrovici završen bez golova. Posle kiksa na svom