• Gostujuća izložba “Dodirnimo prirodu 2“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U petak 18. septembra, u 19 sati, u Narodnom muzeju Pančevo biće otvorena gostujuća izložba „Dodirnimo prirodu 2“ Prirodnjačkog muzeja u Beogradu.

    Izložba je namenjena svim posetiocima koji žele, ne samo da vide, već i da dodirnu neobične delove prirode. Kroz jasnu i sažetu priču o prirodi postavka vodi posetioce kroz vreme i prostor. Izložba „Dodirnimo prirodu 2“ je prilagođena svim posetiocima, naročito osobama sa invaliditetom.

    Više desetina posebno odabranih, originalnih, vizuelno i taktilno prepoznatljivih muzejskih eksponata predstavlja oba domena prirode – neživi i živi. Svi izloženi eksponati – minerali, stene, fosili i današnji organizmi grupisani su u nekoliko celina. Među njima, naučnom važnošću, retkošću, izgledom i veličinom izdvajaju se fosili džinovskih bisernih školjaka iz roda Crassostrea, starih oko 14-15 miliona godina, fosilni puževi i korali, delovi skeleta pećinskog medveda iz poslednjeg ledenog doba, delovi skeleta evropskog bizona, mamuta, rogovi Megacerosa – najvećeg jelena koji je ikada živeo na Zemlji, preparat morske kornjače itd. Ništa manje nisu atraktivne ni replike ili modeli retkih izumrlih bića. Eksponate prate i opisuju odgovarajući posteri, tekstovi i etikete ispisane Brajevim i latiničnim pismom.

    Autori izložbe „Dodirnimo prirodu 2“ su kustosi Prirodnjačkog muzeja: dr Gordana Jovanović, Miodrag Jovanović i Dragana Đurić. Na otvaranju će nastupati inkluzivni hor „Zvuci u Jabuci“ sa svojim gostima – horom iz doma „Male pčelice“ iz Kragujevca. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]