• „Hot Club of Belgrade“ prvi svirao u renoviranoj bašti Doma omladine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na čuvenu rock’n’river binu koja je iskorišćena pri renoviranju letnj bašte Doma omladine Pančevo prvi se popeo džez sastav „Hot Club of Belgrade“. Ovim koncertom počeo je i letnji program u Domu omladine.

    Pančevci su i ovog puta pokazali da vole džez pa je ovaj koncert ispratio solidan broj slušalaca. Bašta DOP je bila puna, a Mačak, Filip, Nebojša i Vlada su se odužili odličnom svirkom na koju su nas, uostalom, i navikli.

    Gitarista sastava objasnio nam je kakvu to muziku „Hot Club of Belgrade“ svira:

    – Muzika koju sviramo se može nazvati gipsy swing, gipsy jazz, manoushe. To je muzika sastavljena iz više pravaca, razni uticaji su tu u pitanju, a oni koji je najviše protežiraju su francuski i belgijski Romi, rekao je Mačić.

     

    Na čuvenu rock’n’river binu, koja je iskorišćena pri renoviranju letnje bašte Doma omladine Pančevo, prvi se popeo džez sastav „Hot Club of Belgrade“. Ovim koncertom počeo je i letnji program u Domu omladine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]