• „Hot Club of Belgrade“ večeras u letnjoj bašti Doma omladine Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevačko kluturno leto počinje u petak 14. jula koncertom jazz sastava „Hot Club of Belgrade“. Koncert će se održati u letnjoj bašti Doma omladine Pančevo, a počeće u 21 sat.

    Hot Club of Belgrade gaji Manoushe Jazz koji je početkom prošlog veka nastao na fuziji muzike roma zapadne Evrope i američkog džeza. Ovaj muzički stil se prvi put pojavio na teritoriji Francuske i Belgije, a njegovi rodonačelnici su čuveni gitarista Đango Rejnard i violinista Stefani Grapeli. Kao jedan od najvažnijih predstavnika ovog muzičkog pravca u regionu, Hot Club of Belgrade bazira svoj repertoar kako na standardima džez, sving i džipsi muzike, tako i na autorskim kompozicijama. Hot Club of Belgrade je u poslednjih nekoliko godina veoma aktivan na našoj koncertnoj i klupskoj sceni, a pre par godina je na “Jazzy Colors” festivalu u Parizu doživeo ovacije publike.
    Do sada su objavili dva CD izdanja, a treći je u pripremi.

    Branko Maćić – solo gitara
    Filip Krumes – violina
    Nebojša Pešić – ritam gitara
    Vladimir Nikić – kontrabas

    Hot Club of Belgrade gaji Manoushe Jazz koji je početkom prošlog veka nastao na fuziji muzike roma zapadne Evrope i američkog džeza. Ovaj muzički stil se prvi put pojavio na teritoriji Francuske i Belgije, a njegovi rodonačelnici su čuveni gitarista Đango Rejnard i violinista Stefani Grapeli. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]