• Istraživanje lepote žene u duhovnom smislu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dvorana „Apolo” je u četvrtak, 28. januara bila domaćin veoma interesantnog plesnog performansa, čiji su autori Tijana Malek i Dragana Stanisavljević. One su premijerno izvele plesnu predstavu „Venera pred ogledalom” i  oduševile pančevačku publiku. Ova predstava, iako naizgled veoma luckasta, navodi na razmišljanje o poremećenom sistemu vrednosti današnjeg društva. 

     

     

    Plesna predstava „Venera pred ogledalom” inspirisana je životom i delom Mage Magazinović, začetnice modernog plesa u Srbiji i uspešnog borca za rodnu ravnopravnost. Tijana Malek je u intervjuu za naš portal rekla da ovim projektom one pokušavaju da istraže lepotu žene u duhovnom smislu, koja je kontrastirana dominacijom savremenih trendova “fizičke lepote” u našem društvu. Produhovljenost, sa jedne strane, za koju se Maga Magazinović borila, i površnost, sa druge, koja danas postaje gotovo jedini izbor, otvaraju mnnoga etička pitanja i polemike.

     

     

    Kako se boriti protiv društvene izopačenosti koja postaje normalnost, da li je moguće da se sistem vrednosti promeni, da li postoji tendencija ka još većoj dekadenciji  iz koje će možda doći do radikalnih promena u trenutnom  pogledu na lepotu žene u ovom društvu, neka su od pitanja kojima su se autori bavili u ovoj plesnoj koreodrami.

     

    Dvorana „Apolo” je u četvrtak, 28. januara bila domaćin veoma interesantnog plesnog performansa, čiji su autori Tijana Malek i Dragana Stanisavljević. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]