Foto: Dragan Lapčević, Ivanovo
IX salon umetničke fotografije

Ivanovo u fokusu 2016 - Nagrađene fotografije

Pančevo, Pon, 25/07/2016 - 20:17
Mirjana Marić Veličković

PANČEVO - Na zvaničnoj stranici Foto saveza Srbije objavljeni su rezultati žiriranja fotografija koje su se ove godine našle na devetom salonu umetničke fotografije „Ivanovo u fokusu 2016” u organizaciji Doma kulture „Žarko Zrenjanin“ u Ivanovu. 

Prvu nagradu u kategoriji slobodna tema osvojio je Dragan Lapčević - Shoping mall blues, drugo nagrada pripala je Tiboru Arva - Teskoba, dok je treću osvojio Slavoljub Radojević - Lost. 

Prava učešća imali su i profesionalni fotografi i amateri. Pohvale za radove dobili su Vojislav Vojo Pešterac - Senke3450, Milorad Kašćelan - Better this than that way, Vesna Mamula - Linije 3 i Aleksandra Leković - Jump.

Prva nagrada za kolekcije pripala je Katarini Kosanović -  Jutro;  Tri;  Sloboda, druga Đorđu Vukadinoviću -  Joy;  The last hour; The border i treća Jovani Jakovljević za Zagrljaj;  Pogled 1;  Pogled 2.Pohvalu u ovoj kategoriji dobila je Mirjana Jovanović - Prolaz 8931;  Prag;  Trevizo 199. 

Na temu IVANOVO, prvu nagradu je osvojio Aleksandar Buđevac - Dečak iz Ivanova, drugu Ivana Todorović - Ćutljiva senka i treću Mirjana Jovanović - Dečak i lopta. Pohalu su dobili Marjan Mišić -Porodični autoportret, Anastazija Kalčov - Baka, Jovana Blagojev - Majstor Jova i Marina Krstić - Drinker. .

Otvaranje izložbe će biti 15. avgusta u Domu kulture Ivanovo. 

 

Najnovije vesti

Sport

Sanja Marić pobednica Krosa RTS-a

Atletski klub „Tamiš" je uspešno okončao ovogodišnju seriju Krosa RTS-a nastupom na Krosu u Požarevcu. Na tri takmičenja osvojeno je ukupno 10 medalja, a učestvovalo je četiri atletičara.

Sport
Kris Kros Pančevo

Poraz Kris Krosa od Svetog Đorđa

KK Kris Kros  je u okviru 4.kola 1 MRL-Sever ugostio lidera na tabeli i glavnog favorita za ulazak u drugu ligu , tim KK Sveti Đorđe (Žitište ).Gledaoci su imali prilike da vide snažan i dobro

Kultura
Seoba Srba Paja Jovanović Narodni muzej Pančevo

Seoba Srba pred Novosađanima

Remek–delo Paje Jovanovića „Seoba Srba“, koje se nalazi u fundusu Narodnog muzeja Pančevo biće izloženo u Muzeju Vojvodine od 26. oktobra do 13. novembra. Prilika da Novosađani uživaju u slici,