Kultura

Izlaženjem u Pogonu počeo Ex Teatar Fest u Pančevu (FOTO)

Pančevo, Čet, 01/06/2017 - 08:11
Aleksandar Stojković

Predstavom „Izlaženje“ po romanu Barbi Marković i u režiji Jovane Tomić, sinoć je otvoren 46. Ex Teatar Fest u Pančevu. Milica Stefanović, Jelena Ilić i Irma Milović, igrale su ovu predstavu na, za pozorište neuobičajenom mestu, u pančevačkom klubu „Pogon“.

Za pozorište jeste neuobičajeno mesto, ali ova predstava koja se bavi i na neki način spaja pozorište i „klabing“ se od svoje premijere, 10. decembra prošle godine, i igra u ovakvim prostorima.

„Izlaženje“ je roman-remiks po noveli „Hodanje“ Tomasa Bernharda.  Autori predstave prate dešavanja u beogradskom klabingu kroz priču tri devojke.  Njih ujedinjuje i spaja ljuba prema klabingu, a publici, kroz svoje različite vizure predstavljaju pogled na beogradsku klupsku scenu, ali i na druge dve drugarice. Njihovo međusobno preispitivanje odnosa je u nekim trenucima komično, a u drugim gotovo surovo. Baš kao i klabing i odnosi ovih devojaka idu od osećanja potpune slobode, euforije i histerije do mraka, zasićenja i odbojnosti, a emocije od ljubavi, strahopoštovanja i zavisnosti do netrpeljivosti, ljubomore i straha od gubitka prijatelja.

„Pogon“ je sinoć bio mali da primi sve Pančevce koji su želeli da pogledaju predstavu, ali tridesedak onih koji su uspeli da uđu, svoje oduševljenje nisu krili. Glumice su nagradili gromoglasnim aplauzom. Sjajan izbor predstave za početak ovogodišnjeg pančevačkog festivala eksperimentalnog pozotišta.

Festival se nastavlja danas predstavama Žudnja (21h, Apolo), Terorizam (22h, KCP) i Kratka istorija vatre (23:30h, Narodni muzej Pančevo).

 

prvi_dan8766.jpg

 

prvi_dan8854.jpg

 

prvi_dan8859.jpg

 

prvi_dan8906.jpg


Marketing

Najnovije vesti