• Izložba članova Udruženja likovnih umetnika Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U galeriji Narodnog muzeja Pančevo, u sredu 23. septembra, otvorena je izložba članova Udruženja likovnih umetnika Srbije pod nazivom „Pančevo – Beograd“. Na otvaranju su govorili Dušan Rusalić, predsednik UO ULUS-a i Vedran Vučić iz organizacionog odbora ULUS-a.

    Sve velike reprezentativne izložbe u koje spada i ova postavljena u Narodnom muzeju Pančevo formiraju se na dva načina: putem konkursa i po pozivu, a izbor radova vrši Savet sastavljen od likovnih umetnika. Kriterijum je najčešće zbir mišljenja, kao svojevrsna saglasnost određenog broja likovnih umetnika koji se pozivaju na sopstvena iskustva, svoje viđenje likovne prakse, svoju prirodnu stvaralačku isključivost ali i na dobronamerne kompromise.

    Shodno tom izboru publika koja poseti pančevački muzej moći će da vidi i promišlja o radovima raznih tehnika, formata i umetničkih opredeljenja: Crtež, akvarel, digitalna fotografija, ulje na platnu, grafika,  drvorez, skulptura u drvetu, metalu, kao i kombinovane tehnike.

    Izloženo je oko 60 radova, 52 umetnika, članova ULUS-a. Postavka će biti dostupna do polovine oktobra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]