• Izložba podvodnih fotografija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Povodom Svetskog dana voda, u utorak, 22. marta, u foajeu Kulturnog centra Pančevo, otvorena je izložba podvodne fotografije.

    Ovom izložbom počeo je XIII Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije, koji se, već tradicionalno, održava u Pančevu. 

    U okviru izložbe, posetioci će imati priliku da pogledaju egzotične fotografije morskih i okeanskih dubina, profesionalnih i amaterskih autora iz zemlje i inostranstva. Tokom festivalskog programa, u izabinskom prostoru Kulturnog centra, prva tri dana Festivala biće prikazivani filmovi, od 20 časova. 

    Na svečanom otvaranju izložbe, nagrađeni su i predstavnici podvodne forografije, za najbolje podvodne fotografije u različitim kategorijama. 

    Ja sam mlada nada podvodne fotografije, tako su me predstavili malopre na dodeli nagrada. To je za mene komično, što malo zbog staža, što malo zbog godina. Međutim, podvodnom fotografijom se bavim godinu dana, a ronjenjem nešto duže. Ipak, za tih godinu dana, imam zadovoljstvo da kažem da sam dobila prvu nagradu u kategoriji riba. To je više dokaz mog entuzijazma, nego znanja i umeća. Ja sam potpuni amater, imala sam jeftini aparat, i sa njim uspela sam da dobijem fotografiju, koja je pobedila na takmičenju, protiv skupih aparata. Uvek je uzbuđenje, ima šta da se vidi, i uvek su prelepe fotografije. U Egiptu sam videla delfine, i to mi je najlepši doživljaj u životu. Da se nisam uplašila, i bila previše uzbuđena, napravila bih dobre fotografije – kroz smeh rekla je Ana Mijalković, dobitnica najbolje fotografije u kategoriji riba. 

     

    Povodom Svetskog dana voda, u utorak, 22. marta, u foajeu Kulturnog centra Pančevo, otvorena je izložba podvodne fotografije.

    Ovom izložbom počeo je XIII Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije, koji se, već tradicionalno, održava u Pančevu. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]