• Izložba strip autora Borisa Stanića u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U sredu, 4. septembra, u 20 sati u prostoru Agencije KomunikArt u Pančevu biće otvorena izložba strip autora Borisa Stanića „Daća i drugi radovi“.

    Stanić će na ovoj izložbi predstaviti svoj upravo završeni strip „Daća“ o starom Banatu, nastao po motivima pripovetke Milete Jakšića. Za ovog autora Banat je mesto „lične, intimne mitologije, nastalo mešanjem predstava iz priča o precima s mamine strane, Banaćanima, sećanjima na odrastanje u Margiti i arhetipskih vizija iz filma „Biće skoro propast sveta“ Saše Petrovića“.

    Ovom prilikom, autor će izložiti i svoje crteže koji predstavljaju nekoliko različitih Celina. Takođe, po prvi put, predstaviće i svoje pesme, u štampanom formatu.

    Pančevački autor Boris Stanić do sada je objavio četiri stripa, a pored radova koje će izložiti u Komunikartu, trenutno crta i nekoliko novih stripova. Završio je slikarstvo, nakon čega se vratio stripu kao „svojoj prvoj ljubavi“. Njegov „Atentat“, grafički roman u kome prikazuje Sarajevski atentat i poslednje dane Gavrila Principa, pre dve godine je poznati britanski istoričar stripa Pol Gravet uvrstio na godišnju listu 50 najboljih stripova iz celog sveta.

    Izložba „Daća i drugi radovi“ biće postavljena do 19. oktobra, a radno vreme izložbenog prostora KomunikArt u ulici Vojvode Živojina Mišića 6, u pasažu, je od 9 do 15 časova, radnim danima.

    U sredu, 4. septembra, u 20 sati u prostoru Agencije KomunikArt u Pančevu biće otvorena izložba strip autora Borisa Stanića „Daća i drugi radovi“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]