• Kada deca stvaraju za decu (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U okviru programa obeležavanja Dečje nedelje, u četvrtak, 6. oktobra, u holu Gradske uprave otvorena je izložba likovnih radova učenika/ca OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. 

    Izložbi je u cilju priprema za Dečju nedelju prethodio niz likovnih radionica, a 27. i 28. septembra učenici trećeg razreda OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ su oslikavali mural u dvorištu škole.

    – Na izložbi su predstavljeni grupni radovi koje su učenici radili sa svojim mentorima. Tema radova su bića iz mašte, a rađeno je na stirodoru. Ovi radovi su poslužili i kao predložak za veliki mural koji je oslikan u malom dvorištu Zmajeve škole koji su oslikali učenici trećeg razreda. Dvorište je na estetski način pripremljeno za njihove nove drugare, đake prvake, rekla je Snežana Manasić, urednica programa Doma omladine. 

     

    Ona je istakla da su radovi izloženi u Gradskoj upravi sa namerom da bi građani koji dolaze da obave neke druge poslove imali šansu da vide i upoznaju dečje stvaralaštvo.

    Događaju je prisustvovao i većnik za kulturu i omladinu, Nemanja Rotar, koji je rekao da se Grad Pančevo godinama učestvuje u akciji obeležavanja Dečje nedelje. 

    – Deca su nešto najplemenitije što imamo i što moramo da čuvamo. Njihov odnos prema životu je nešto čega uvek moramo da se prisećamo, jer kad odrastemo nestane ono dete u nama. Kada bi to dete i dalje živelo u nama, svet bi bio daleko bolje mesto za život. Bilo bi više neposrednosti, topline, više kreativnosti i više ljubavi. Za mene je najznačajnije kada se susretnem sa decom i kada deca mogu da oplemene ovaj dom, gde se donose i neke ljute i teške odluke, rekao je Rotar. 

    Izložba će biti otvorena narednih nedelju dana. 

    U okviru programa obeležavanja Dečje nedelje, u četvrtak, 6. oktobra, u holu Gradske uprave otvorena je izložba likovnih radova učenika/ca OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]