Dečja nedelja 2016

Kada deca stvaraju za decu (FOTO)

Pančevo, Čet, 06/10/2016 - 14:14
Mirjana Marić Veličković

U okviru programa obeležavanja Dečje nedelje, u četvrtak, 6. oktobra, u holu Gradske uprave otvorena je izložba likovnih radova učenika/ca OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. 

Izložbi je u cilju priprema za Dečju nedelju prethodio niz likovnih radionica, a 27. i 28. septembra učenici trećeg razreda OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ su oslikavali mural u dvorištu škole.

– Na izložbi su predstavljeni grupni radovi koje su učenici radili sa svojim mentorima. Tema radova su bića iz mašte, a rađeno je na stirodoru. Ovi radovi su poslužili i kao predložak za veliki mural koji je oslikan u malom dvorištu Zmajeve škole koji su oslikali učenici trećeg razreda. Dvorište je na estetski način pripremljeno za njihove nove drugare, đake prvake, rekla je Snežana Manasić, urednica programa Doma omladine. 

mural.jpg

 

Ona je istakla da su radovi izloženi u Gradskoj upravi sa namerom da bi građani koji dolaze da obave neke druge poslove imali šansu da vide i upoznaju dečje stvaralaštvo.

Događaju je prisustvovao i većnik za kulturu i omladinu, Nemanja Rotar, koji je rekao da se Grad Pančevo godinama učestvuje u akciji obeležavanja Dečje nedelje. 

– Deca su nešto najplemenitije što imamo i što moramo da čuvamo. Njihov odnos prema životu je nešto čega uvek moramo da se prisećamo, jer kad odrastemo nestane ono dete u nama. Kada bi to dete i dalje živelo u nama, svet bi bio daleko bolje mesto za život. Bilo bi više neposrednosti, topline, više kreativnosti i više ljubavi. Za mene je najznačajnije kada se susretnem sa decom i kada deca mogu da oplemene ovaj dom, gde se donose i neke ljute i teške odluke, rekao je Rotar. 

izlozba_1.jpg

izlozba_3.jpg

Izložba će biti otvorena narednih nedelju dana. Najnovije vesti

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju

Društvo

Deo Pančeva sutra bez gasa

JP „Srbijagas“ obaveštava kupce na području Grada Pančeva, da će u petak, 21.07.2017. godine, u periodu od 10:30 do 19:00 časova, zbog intervencije na sanaciji oštećenja na gasnoj instalaciji u

Društvo
Flaširana voda

Deo Pančeva bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži bez vode je ostao deo naselja Tip Stanko i zgrade "Pepeljare" između ulica Maksima Gorkog i Cara Lazara.
Društvo

Želite ljubimca? Udomite Malu! (FOTO)

MALA Živi na ulici u Topoli i niko ne zna kada se pojavila. Možda zato što je stalno u pokretu, mada se u poslednje vreme zadržava na jednom mestu – kod komšinice koja je redovno hrani i sipa joj