• Kesić i Njuzovci nasmejali Pančevce

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Drugog dana FreeDom Art Festivala u dvorani ‚‚Apolo“ održana je tribina ‚‚Njuz.net: Istine i laži“. Učesnici tribine, koju je vodio naš sugrađanin Tibor Jona, su bili novinari i urednici satiričnog portala Njuz.net, Nenad Milosavljević i Marko Dražić, i Zoran Kesić, autor i voditelj humorističke emisije ‚‚24 minuta“. Njihov prepoznatljiv humor privukao je veliki broj Pančevaca, ali su mnogi ostali ispred ulaza pošto dvorana ‚‚Apolo“ nije mogla da primi sve koji su želeli da prisustvuju ovoj tribini.

    Više od pola sata pre početka tribine dvorana ‚‚Apolo“ je bila gotovo puna, a kada su učesnici izašli na binu dočekani su gromoglasnim aplazuom. Novinari sajta Njuz.net su na satiričan način govorili o tankoj liniji koja postoji između stvarnosti i fikcije koja je zahvaljujući njihovoj publici i lakovernim medijima dovela Njuz.net do globalne popularnosti. Bilo je reči i o načinu na koji biraju teme, kako nastaju tekstovi i naslovi na njihovom portalu, uz neprestane dosetke Zorana Kesića, koje su izazivale smeh u celoj dvorani. 

    Saradnja ‚‚Njuzovaca“ i Kesića počela je pre godinu i po dana kada su započeli rad na emisiji ‚‚24 minuta“, koja na humoristički način predstavlja i kritikuje stvarnost u kojoj živimo. Iako veliki broj autora učestvuje u pisanju scenarija i stvaranju jedne emisije učesnici tribine su se složili da ni sami ne znaju ko je koju rečenicu ili šalu napisao, jer su u sam proces uključeni svi, kao i da one ličnosti iz političkog i javnog života koje se nisu našle u njihovoj emisiji zapravo ni nemaju veliki uticaj na dešavanja na političkoj i javnoj sceni. 

    Zoran Kesić je sa setom govorio o svojim prvim traumatičnim morskim uspomenama iz detinjstva, a zatim i pojasnio da slogan ‚‚Budale“ ne treba da shvatamo pogrdno, već pozitivno, jer smo svi mi ‚‚Budale“. 

    Veliki broj posetilaca ove tribine pokazuje koliko je pažljivo napravljen program dešavanja na prvom FreeDom Art Festivalu i koliko su pažnje organizatori posveti odabiru odgovarajućih učesnika, sposobnih da na pravin način govore o temi slobode, kao i da je humor dobrodošao kao izlaz iz svakodnevnice. 

     

    Drugog dana FreeDom Art Festivala u dvorani ‚‚Apolo“ održana je tribina ‚‚Njuz.net: Istine i laži“. Učesnici tribine su bili novinari i urednici satiričnog portala Njuz.net, Nenad Milosavljević i Marko Dražić, i Zoran Kesić, autor i voditelj humorističke emisije ‚‚24 minuta“. Njihov prepoznatljiv humor privukao je veliki broj Pančevaca, ali su mnogi ostali ispred ulaza pošto dvorana ‚‚Apolo“ nije mogla da primi sve koji su želeli da prisustvuju ovoj tribini.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]