• Koncert RKUD Jedinstvo ISP večeras u KCP (18č)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U dvorani Kultirnog centra Pančeva, večeras u 18 sati, RKUD Jedinstvo ISP održaće celovečernji koncert. Pored Jedinstva, nastupiće i gosti Dom kulture “3. oktobar” iz Banatskog Novog Sela i Centar za očuvanje tradicionalne kulture “Desanka Đorđević” iz Beograda.

    Počeci rada RKUD „Jedinstva“ datiraju još iz godina pre drugog svetskog rata, kada su pančevački staklari imali svoj tamburaški orkestar i diksilend bend. Šezdesetih godina bio je zapažen rad dramske sekcije, a pre 35 godina oživljava kulturno-umetnička aktivnost u omladinskim sekcijama Industrije stakla – Pančevo, što je bio razlog da RKUD „Jedinstvo“ ponovo počne sa radom. Društvo trenutno broji oko 200 članova raspoređenih u različite sekcije: narodni orkestar, muška i ženska pevačka grupa i igrački ansambli raspoređeni po starosnom dobu u školi folklora, pripremnom ansamblu, drugom i prvom ansamblu. RKUD “Jedinstvo” organizuje školu folklora u O.Š. “Sveti Sava” i O.Š. “Bratsvo Jedinstvo”, a od 2011. godine Društvo organizuje i probe za starije početnike.

    RKUD “Jedinstvo” se može pohvaliti bogatim repertoarom, na kom se nalaze: igre iz Banata, Leskovca, Šumadije, Svrljiga, Bosilegrada, Vranjskog polja, Crnorečja, Kosaonice, Makedonije, Bosne, Šopske igre, Vlaške igre Porečja…

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura