Kultura

Kuba na kačarevačkom jezeru

Izvor: 
013info Sub, 25/07/2015 - 11:13
Završen III Ludus fest

Festival je dobio ime od latinske reči ludus, što znači igra, te je cilj da se posetioci dobro zabave i opuste uz fizičke aktivnosti. SRC "Jezero" je  idealno mesto ovakav festival, jer pruža mogućnosti za plivanje, odbojku na pesku, vežbanje na spravama i zabavu uz kulturni program. Kačarevci i gosti, juče su imali priliku da slušaju kubansku muziku i plešu salsu ispijajući koktele inspirisane Kubom.

Nakon zabave na jezeru, usledio je drugi deo festivala, održan na letnjoj sceni Doma kulture, gde su prikazana dva dokumentarna filma, Havana i Che Guevara, nakon čega su gosti iz Udruženja kubansko-srpskog prijateljstva, Sveto Dobrijević, Zorica Dobrijević-Dabić i  Ljiljana Bogoeva-Sedlar govorili o istoriji, tradiciji i kulturi kubanskog naroda.

Najnovije vesti

Sport

Sanja Marić pobednica Krosa RTS-a

Atletski klub „Tamiš" je uspešno okončao ovogodišnju seriju Krosa RTS-a nastupom na Krosu u Požarevcu. Na tri takmičenja osvojeno je ukupno 10 medalja, a učestvovalo je četiri atletičara.

Sport
Kris Kros Pančevo

Poraz Kris Krosa od Svetog Đorđa

KK Kris Kros  je u okviru 4.kola 1 MRL-Sever ugostio lidera na tabeli i glavnog favorita za ulazak u drugu ligu , tim KK Sveti Đorđe (Žitište ).Gledaoci su imali prilike da vide snažan i dobro

Kultura
Seoba Srba Paja Jovanović Narodni muzej Pančevo

Seoba Srba pred Novosađanima

Remek–delo Paje Jovanovića „Seoba Srba“, koje se nalazi u fundusu Narodnog muzeja Pančevo biće izloženo u Muzeju Vojvodine od 26. oktobra do 13. novembra. Prilika da Novosađani uživaju u slici,