• Magija koja ne prestaje – Vlada Maričić & Tanja Jovičević

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Večeras, na platou ispred Kulturnog centra Pančeva, večeras od 21 sat, Tanja Jovičević će uz pomoć Vladimira Maričića (klavir & klavijature),Milana Sarića (el.bas),Dejana Momčilovića (bubnjevi),Predraga Kozomare (gitara),Lazara Del Toro Vega (udaraljke),Vlade Krnetića (truba),Maxa Kochetova (alt saksofon),Nemanje Zlatareva (trombon) izvesti niz stilski različitih kompozicija, od fanky jazz-a do klasičnih jazz balada i soula. U slučaju vremenskih neprilika, koncert će se održati u foajeu Kulturnog centra Pančeva.

    Pre trideset godina Tanja Jovičević, kao mlada vokalna solistkinja koja se izdvajala kvalitetom svog glasa u izvodjenju R&B, soul i jazz muzike, dobila je šansu da nastupa u okviru benda našeg proslavljenog bubnjara Lazara Tošića, kao i Vladimir Maričić, i još neki tada mlađi muzičari. Nakon nekoliko godina Tanja je pristupila bendu Oktobar 1864 i ostatak priče je istorija.

    Maričić je nakon učešća u pomenutom kvintetu nastavio svoju karijeru profesionalnog jazz muzičara, i već 1989. je otišao u London gde je proveo godinu dana svirajući po jazz klubovima. U toku boravka u Londonu snimio je i materjal za svoj prvi album Ornaments, koji je dve godine kasnije izdat za PGP. Iako je od tada pa do danas nastupao sa mnogim muzičarima (neki od njih su i velika imena jazz muzike kao sto su Alvin Queen i Reggie Johnson), i stvarao muziku koja je spoj jazz-latin i jazz i tradicionalne muzike Balkana, sve vreme je nastupao u beogradskim klubovima sa Tanjom Jovičević izvodeći jazz standarde, soul i R&B muziku.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]