• MALETIN: Nova Strategija realnija od prethodne

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – U petak, 19. februara 2016. godine, održana je konferencija za novinare povodom predstavljanja Nacrta strategije kulturnog razvoja grada Pančeva za period 2016-2020. godine.
    Ovaj dokument prisutnima su predstavili član Gradskog veća zadužen za kulturu Milenko Pavlov i članovi Tima za izradu Nacrta strategije kulturnog razvoja grada Pančeva za period 2016-2020. godine.

    Tom prilikom, član Tima Nenad Maletin izjavio je:

    Ono što smo pokušali da uradimo jeste da kroz čitav proces uključimo što više različitih subjekata. Imali smo istraživanje koje je uključilo 1062 ispitanika i ispitanica, a, takođe, kroz proces je prošlo 80 kulturnih radnika i umetnika iz 50 različitih ustanova, organizacija i slično. Organizovano je 25 sastanaka Tima, 16 sastanaka u okviru četiri strateške oblasti, bilo je osam sastanaka fokus grupa i osam sastanaka radnih grupa, 10 meseci smo radili na ovom procesu i rekli da budući strateški razvoj kulture treba da ide u četiri pravca, a to su: ustanove, nasleđe, savremeno stvaralaštvo i publika. U okviru te četiri oblasti imamo 16 prioriteta, a u okviru tih 16 prioriteta nebrojeno ciljeva i mera kojima želimo da unapredimo kulturu u gradu.
    Gradski većnik i koordinator Tima Milenko Pavlov rekao je da su neophodni novi prostori za kulturne sadržaje, naročito za letnje programe, te i da je Galerija savremenih umetnosti jedan od prioriteta. Pavlov je istakao i značaj pozorišta, kao sublimata svih vrsta umetnosti, a posebno važnost učestalosti održavanja dečjih predstava u našem gradu.

    Poredeći prethodnu Strategiju sa novim dokumentom, Maletin je rekao da je sadašnja Strategija, zbog učešća kulturnih radnika i umetnika iz Pančeva u njenoj izradi, realnija od pređašnje i da se bavi konkretno onim što je u gradu moguće uraditi sa postojećim resursima. Maletin je naglasio i da je ovom Strategijom oročeno donošenje nekih važnih odluka u gradu, kao što su ulaganja i odabir prostora u gradu.

    Nacrt Strategije kulturnog razvoja stavljen je u petak, 19. februara, na javnu raspravu i Nenad Maletin je u ime Tima za izradu Nacrta Strategije pozvao sve građanke i građane da učestvuju u stvaranju ovog dokumenta:

    Naša poruka sa ovog sastanka i ove pres konferencije je molba da svi zainteresovani pročitaju ovaj dokument u narednih sedam dana. On se može naći na sajtu grada, a oni koji nemaju mogućnosti elektronskog čitanja, dokument mogu naći u kancelariji 204 Gradske uprave grada Pančeva. I molimo sve da se uključe, svaku sugestiju i dopunu smatraćemo dobronamernom i željom da zaista ovaj naš grad učinimo boljim i kvalitetnijim mestom za stanovanje, poručio je Maletin.
    Nacrt Strategije kulturnog razvoja grada možete pogledati u kancelariji 204, kao i na Internet prezentaciji grada Pančeva na ovom LINKU.

    Dopune i sugestije do 26. februara 2016. godine možete poslati na mejl adresu [email protected] ili predati u Gradskom uslužnom centru, ul. Trg Kralja Petra I 2-4.

    U petak, 19. februara 2016. godine, održana je konferencija za novinare povodom predstavljanja Nacrta strategije kulturnog razvoja grada Pančeva za period 2016-2020. godine.
    Ovaj dokument prisutnima su predstavili član Gradskog veća zadužen za kulturu Milenko Pavlov i članovi Tima za izradu Nacrta strategije kulturnog razvoja grada Pančeva za period 2016-2020. godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura