Foto: Sonja Vidović, Tokijo
Kultura

Mlada harfistkinja iz Pančeva svirala na Bonenkai koncertu u Japanu

Izvor: 
G. V. Sre, 10/01/2018 - 16:39

Poštujući običaje zemlje domaćina, Njegova ekselencija Nenad Glišić, ambasador Srbije u Japanu, organizovao je tradicionalan Bonenkai koncert u Svečanoj sali Ambasade Srbije u Tokiju. Proslava Bonenkai se organizuje u svim japanskim kompanijama i instutucijama povodom obeležavanja uspešnog završetka odlazeće radne godine.

Tako su se u utorak, 26. decembra 2017. godine, na Bonenkai proslavi, svojim muzičkim nastupima predstavili naš ambasador, gospodin Nenad Glišić, i to svojom autorskom kompozicijom na gitari, potom je publika uživala u popularnoj kompoziciji Henrija Manćinija - “Munriver” koja je posebno draga ljubiteljima filma “Doručak kod Tifanija”, a koju su duetski izveli gospodin Glišić i gospodin Tadaši Nagai, nekadašnji ambasador Japana u Srbiji i izuzetan muzičar na flauti.

Publici se posebno dopala Sara Vlajić, mlada harfiskinja iz Srbije (Pančevo), koja je od prošle godine, kao stipendista japanske vlade, na master studijama u Tokiju, na prestižnom Geidai fakultetu muzičke umetnosti tokijskog Univerziteta i koja je završavajući Bonenkai veče, izvela Hendlov koncert za harfu i Impromptu Gabriela Faure, izazvavši nepodeljeno divljenje publike među kojima su bile ugledne zvanice iz Japana i nekoliko gostiju iz Srbije, predstavnika biznis sektora u Japanu.

Ovakvi programi na kojima se prezentuju umetnici iz Srbije, ne samo da doprinose afirmaciji srpskih umetnika, kao i srpske muzičke i umetničke scene, već se kroz multikulturalnost pospešuju segmenti privredne saradnje između naše dve zemlje.Marketing

Najnovije vesti