• Mladi muzičari iz Pančeva sviraju na Gala koncertu Dečje filharmonije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U četvrtak, 26. januara u Sava Centru u Beogradu biće održan Gala koncert Dečje filharmonije, kojim ona počinje obeležavanje desetogodišnjice od osnivanja, najavljujući bogat program i Godinu muzike. Koncert je kao i uvek, prilagođen i najmlađoj publici, jer će na programu, pored klasičnog novogodišnjeg repertoara biti i prepoznatljive numere iz filmskih klasika, u kojima će publika svih generacija moći aktivno da učestvuje i uživa.

    Na ovom koncertu sviraće mladi violinista iz Pančeva Đorđe Grba i fagotista Robert Balint, koji su nastupali i na prethodnom koji je održan 26. avgusta na Tašmajdanu pred 10.000 ljudi.

    Đorđe Grba je počeo da svira violinu sa pet godina, a sada pohađa drugi razred Muzičke škole, u klasi profesorke Sanele Blagojević. Tokom školovanja učestvovao je na mnogobrojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu i ostvario značajne rezultate. Dobitnik je Laureata na takmičenju u Muzičkoj školi „Konjović“, prve nagrade na međunarodnom takmičenju Stringfest u Sremskoj Mitrovici, čak četiri puta, laureata na Međunarodnom takmičenju u Temišvaru, prve nagrade na Međunarodnom takmičenju u Trstu, druge nagrade na Međunarodnom takmičenju u Nišu, prve nagrade na Republičkom takmičenju u Beogradu i laureata na Školskim takmičenjima nekoliko puta. Učestvovao na koncertima kako u Pančevu, tako i u Beogradu. Kao najmlađi solista u istoriji Muzičke škole „Jovan Bandur” nastupio je na velikom koncertu sa orkestrom povodom 60 godina od osnivanja ove ustanove.

     

    Robert Balint svira fagot u klasi prof. Nenada Mirića u Muzičkoj školi „Jovan Bandur” je u prethodnoh godini osvojio Laureat Internacionalnog duvačkog takmičenja u Varaždinu/Hrvatska, kao i Laureat Republičog takmičenja u Beogradu i na Festivalu muzičkih škola Srbije.

    Gala koncertom 26. januara u Sava Centru Dečja filharmonija počinje obeležavanje desetogodišnjice od osnivanja, najavljujući bogat program i Godinu muzike. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura