• Na EXIT dolazi legendarni George Clinton uz Parliament-Funkadelic!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    George Clinton, ikona fank muzike i jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena, nastupiće u petak 8. jula na glavnoj bini u pratnji svog čuvenog benda Parliament-Funkadelic! Biće to nastup muzičara koji su još 1997. primljeni u Rokenrol dvoranu slavnih, u koju ih je uveo upravo Clintonov najpoznatiji štićenik – Prince! Dr. Fankenštajn, kako ga Clintona često nazivaju, na Exitu će predstaviti neke od najvećih hitova fank muzike, kao što je i „Atomic Dog“, veliki hit i prvoplasirani na svetskim top listama, ujedno i jedna od najviše semplovanih pesama u hip-hop muzici, zahvaljujući kojoj je lansirana i karijera Snoop Dogga! Clinton je imao nemerljiv uticaj na hip-hop sarađujući i producirajući zajedno sa najvećim imenima ovog žanra kao što su Kendrick Lamar, Ice Cube, Jay Z, Dr. Dre, 2Pac, Notorious B.I.G, 50 Cent i mnogi drugi. Doktora fanka kao inspiraciju navode i drugi najveći muzičari kao što su u prvom redu to Prince, Daft Punk i Red Hot Chili Peppers.

    George Clinton & Parliament-Funkadelic na Exitu: https://youtu.be/BnYP08psRf8

    Vladar fank i R’n’B muzike, Clinton je imao veliki uticaj i na brojne druge muzičare kao što su Red Hot Chili Peppers, čiji je drugi album i producirao. Među njima se najviše izdvaja njegov nedavno preminuli štićenik Prince, koji je izjavio da je Clinton promenio njegov život i ceo svet, te dodao da je „fank sila koja je promenila ono što nazivamo modernom muzikom, a veliki George Clinton je njen otac“. Svetska hip-hop scena, uz razne podele po brojnim pitanja, saglasna je u vezi sa nemerljivim uticajem koju je Clinton imao na njen razvoj. Snoop Dogg u dokumentrnom filmu o Clintonu navodi: „Uticao je na mene na nebrojeno mnogo načina i zbog toga ću ga voleti ceo život“. Ice Cube i Kendrick Lammar su ove godine snimili novi singl sa Clintonom, obradu stare numere „Ain’t that Funkin’ Hard on You“ u kojoj repuju pored doktora fanka, i to baš o njemu! Čuvena je i sekvenca kultnog hip-hop spota „Bop Gun“, gde Ice Cube govori Clintonu: „Tvoje žurke su isuviše lude čoveče, ali dolazim“! I čuveni hitmejker Mark Ronson je prilikom preuzimanja svoje Grammy nagrade za hit pesmu „Uptown Funk“, izjavio da je „George Clinton uradio više za fank, nego što bismo svi mi mogli da sanjamo da uradimo do kraja života“! Uticaj na brojne današnje zvezde, doktor fanka imao je i kroz neverovatne nastupe uživo, od kojih je kultni status doživeo DVD „The Mothership Connection“, snimak antologijskog koncerta iz 1976. godine na kojem u P-Funk bendu, pored ostalih, sviraju i jedan Fred Wesley, Maceo Parker ili Michael Hempton, a gostuju Bootsy Collins i Sly Stone!

    Dnevne EXIT ulaznice od petka u podne po poklon ceni!

    Najbrži fanovi EXIT festivala u petak 20. maja, od 12 časova, imaće jedinstvenu priliku da nabave jednodnevne ulaznice za festivalski dan po sopstvenom izboru! Ulaznica po specijalnim, poklon cenama od samo 1.990 dinara za četvrtak, petak i subotu, te 2.490 dinara za nedelju veoma su ograničene i biće dostupne u petak od 12 časova na centralnoj blagajni Gigstixa u tržnom centru Pariski magazin u Novom Sadu. Ukoliko žele i da definitivno osiguraju ulaznice u ovoj poklon akciji EXIT festivala, fanovi mogu vec od 10 časova da zauzmu svoje mesto u redu, a najbrže očekuju i dodatna poklon iznenađenja, prateća osveženja i odabrana muzika za pravu EXIT zabavu! Veoma ograničeni kontigent ulaznica po ovoj poklon ceni za sve ostale fanove iz cele Srbije biće dostupan od 14 časova putem svih blagajni iz prodajne mreže Gigstix, te putem sajta Exitfest.org. Nakon isteka veoma ograničene količine jednodnevnih ulaznica, njihova naredna cena biće viša. Ukoliko se ne rasprodaju do festivala, zbog velikog interesovanja koje ove godine vlada za Exit širom cele Evrope, na ulazu na Petrovaradinsku tvrđavu od 7. do 1 . jula, finalna cena jednodnevnih ulaznica biće dosta veća.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]