logo
Šesto takmičenje mladih talenata „Mita Topalović” za solo pevače

Najbolji mladi pevači ovog vikenda u Pančevu

Pančevo, Pon, 07/12/2015 - 20:03
Mirjana Marić Veličković

Narednog vikenda, 12. i 13. decembra u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ održaće se šesto takmičenje mladih talenata „Mita Topalović” za solo pevače. Prvog dana program će početi od 12h, a narednog dana od 10h.

Ovogodišnje takmičenje okupiće oko stotinu učesnika, iz Rumunije, Makedonije, BiH i Srbije. Predstaviće se pevači iz 20 muzičkih škola iz 17 gradova, među kojima su Beograd, Valjevo, Vranje, Zrenjanin, Vršac, Niš, Skoplje, Temišvar, Brčko. Stručna komisija koja će ocenjivati mlađe solo pevače sastojaće se od nastavnika srednjih škola, a predsednica će biti Ivana Josić, profesorka u Muzičkoj školi „Jovan Bandur”. Žiri koji će ocenjivati srednjoškolce biće internacionalan. Eminentnim pedagozima iz Srbije pridružiće se kolege iz Rumunije i Makedonije. Predsednica ove komisije biće mg Višnja Pavlović Drakulić sa Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda.

Uručenje diploma učenicima osnovnih škola planirano je za subotu od 19.30, dok je za srednjoškolce predviđeno u nedelju od 20.30, kada će biti promovisani laureati.

takmičenje. Muzička škola solo pevanje


Marketing

Najnovije vesti