• Narodni muzej Pančevo obeležava „Dečju nedelju”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Narodni muzej Pančevo u saradnji sa predškolskom ustanovom „Dečja radost“ ovogodišenju dečju nedelju obeležava nizom kreativnih i edukativnih radionica koja će biti održane u Muzeju i vrtiću „Petar Pan“.

    Nakon uspešno realizovanih radionica „Životinje od suminagaši papira“ u okivru letnjeg programa i izložbe radova koji se mogu pogledati u Muzeju, u periodu od 2. do 6. oktobra u vrtiću „Petar Pan“ nastavljamo sa kreativnim stvaralaštvom najmlađih. Cilj radionica je podsticanje dečjeg stvaralaštva, kreativnosti i razvoja fine motorike ruku, kao i u upoznavanje dece sa raznovrsnim likovnim materijalima. Radionice vodi Aleksandra Milosavljević.

    Istovremeno u Narodnom muzeju Pančevo sa vrtićima „Kekec“ i „Leptirić“ svakodnevno se organizuju radionice „Upoznajmo muzej – šta je to arehologije“.

    „Pedagoško odeljenje organizovalo je više dešavanja koja za cilj imaju edukaciju dece. Kontaktirane su predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, kao i ustanove koje se bave vaspitanjem i obrazovanjem dece. U tom smislu organizovane su radionice za predškolsku decu koje se sastoje iz dva segmenta – teorijskog i praktičnog“ – objašnjava pedagog Aleksandra Golubov.

    Septembar mesec bio je posvećen upravo najmlađoj publici kada je muzej i gostujuće postavke „Blago nama decama kad smo taki mali“ i „Muzej za decu“ posetilo 4500 mališana. Ove dve izložbe rezultat su saradnje etnološkog odeljenja Narodnog muzeja Pančevo ispred kojeg je bila kustos etnolog Svetlana Mesicki, etnološkog odeljenja Narodnog muzeja Zrenjanin i Muzeja Vojvodine.

    Narodni muzej Pančevo u saradnji sa predškolskom ustanovom „Dečja radost“ ovogodišenju dečju nedelju obeležava nizom  kreativnih i edukativnih radionica koja će biti održane u Muzeju i vrtiću „Petar Pan“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura