• NARODNI MUZEJ PANČEVO: Pošaljite selfi i učestvujte u stvaranju izložbe

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Narodni muzej Pančevo poziva ljubitelje selfija da se pridruže stvaranju izložbe “Budite u Muzeju” koja će biti otvorena 19. maja u Noći muzeja. Svoje selfije sa putovanja, interesantnih mesta ili značajnih trenutaka možete poslati na Facebook, Twitter ili Instagram profil Narodnog muzeja Pančevo do 10. maja.

    Selfi se smatra potomkom autoportreta. Sebe su slikali čuveni umetnici poput Rembranta, Van Goga, Egona Šilea, Milene Pavlović Barili, Olje Ivanjicki, Stefana Teneckog. Prvi put je zabeležen fotoaparatom 1839., a 2013. godine našao je svoje mesto u Oksfordskom rečniku.

    Kroz izložbu publika će se upoznati sa istorijatom selfija, razliku između autoportreta i selfija, njegovim vrstama i podvrstama, društvenoj, kulturološkoj i psihološkoj dimenziji, o delu populacije koja najviše pravi selfije , ali i u kojim zemljama i kojim situacijama su zakonom zabranjeni zbog opasnosti kojima se izlaže autor selfija, kao i o drugim zanimljivostima koje prate ovaj, poslednjih godina, opšte prihvaćen fenomen.

    Narodni muzej Pančevo poziva ljubitelje selfija da se pridruže stvaranju izložbe “Budite u Muzeju” koja će biti otvorena 19. maja u Noći muzeja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]