• Noć muzeja u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Noć muzeja u Pančevu, biće održana 21. maja od 17h do 1h. Po prvi put za ovu priliku biće otvoren stari proizvodni pogoni, koji se nalaze u okviru kompleksa Stare Vajfertove pivare.

    Muzejska postavka je sam stari proizvodni pogon, koji je izgrađen krajem XIX i početkom XX veka. Naziv muzejske postavke je „Stara Vajfertova pivara – duh XVIII veka“, postavka će biti stalna. 

    Pivara u Pančevu osnovana je 12.1.1722. godine odlukom zemaljske administracije u Temišvaru, time je najstariji industrijski objekat u Srbiji i najstarija pivara na Zapadnom Balkanu ujedno i spomenik kulture pod zaštitom države. Najznačajni vlasnik pivare bio je Đorđe Vajfert, koji je uveo u to vreme najsavremeniju opremu, koja je bila u funkciji sve do 1977. godine. Proizvodni pogoni pivare koji će biti otvorene za javnost sastoje se od mlina, varinonice i drugih instalacija. Posetioci će ući u autentični ambijent iz XVIII veka, koji će biti osvetljen bakljama. Nakon prolaska kroz proizvodne pogone, moći će da vide projekciju mini filma o Staroj Vajfertovoj pivari.

    Noć muzeja u Pančevu, biće održana 21. maja od 17h do 1h. Po prvi put za ovu priliku biće otvoren stari proizvodni pogoni, koji se nalaze u okviru kompleksa Stare Vajfertove pivare.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura