NOVA
Kultura

NOVA FESTIVAL: Kaja Draksler i Suzana Santoš Silva oduševile beogradsku publiku (FOTO)

Pančevo, Sub, 15/10/2016 - 13:44
Mirjana Marić Veličković

Drugi dan Nova festivala obeležio je koncert dua Kaje Draksler i Suzane Santoš Silva koji je održan u Studiju 6 Radio Beograda. Nastup dve izuzetno talentovane muzičarke išao je direktno u program RTS-a 3, a kako je urednica programa Radio Beograd 3, Ksenija Jovanović, istakla, ostao je zabeležan i za neke nove generacije.

Kaja Sraksler je iz Slovenije stacionirana je u Amsterdamu, a Suzana Santoš Silva je trubačica iz Portugala. Premda su obe već beležile značajne saradnje sa legendama žanra (Kaja Draksler sa Hamidom Drejkom i Nedom Rotenbergom, Suzana Santoš Silva u Fire!Orchestra Matsa Gustafsona), obe muzičarke su se najpre okrenute vlastitim projektima, iskazujući ne samo sviračku već i kompozitorsku i aranžersku kreativnost. Bilo je samo pitanje trenutka kada će im se ukrstiti putevi, što se i desilo pre par godina, otkada zajedno nastupaju na koncertima. Saradnju su, konačno, krunisale prošle godine albumom This Love, objavljenim za najznačajnijeg evropskog izdavača avangardnog džeza, portugalski Clean Feed Records.

nova_radio_beograd_1.jpg

nova_radio_beograd_3.jpg

 

Koncert, koji je trajao sat vremena, bio je pravo osveženje za sve ljubitelje avangardne muzike. Kaja Draksler i Suzana Santoš Silva su svoje drugačije shvatanje džeza, predstavile beogradskoj publici koja je nakon svake numere aplauzom potvrđivala svoje oduševljenje. 

Kako su i najavile, na koncertu je izveden miks kompozicija i slobodne improvizacije. Iako su prvi put nastupale u Srbiji, osećaj je bio kao da odlično poznaju publiku, a takođe da publika prepoznaje savršeno dobro ono što one žele da predstave na sceni. 

14708020_698966340260293_2989346629447288411_o.jpg

 

Koncert je održan u saradnji sa Radio Beogradom uz podršku Ambasade Republike Slovenije.

NOVA
14715659_698966960260231_1686342389983398791_o.jpg

nova_radio_beograd_2.jpg


Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.