• Nove nade pančevačke hip hop scene

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 27. avgust –  Devet polaznika hip-hop radionice koju je vodio Zoran Stefanov Kiza Iskaz, predstavilo je rezultate višenedeljnog rada, kada su pred prepunom baštom Doma omladine, u petak 26. avgusta izveli pesmu koja su sami osmislili tokom ovog krativnog procesa.

    Radionice su počele sa realizacijom 12. jula i trajale su do 24. avgusta i za tih 28 dana dvadeset polaznika kursa je učilo proces nastajanja pesme, od ideje do realizacije, putem pisanja urbane poezije, pravljenja bitova, dj-inga, produkcije i ekranizacije numere.

    Došli smo na ideju da treba da animiramo mlade ljude. Da vidimo da li ima onih koji bi se uzdigli iznad te letargije koja vlada među mladima i vidimo da li prosto postoji neko ko može da nasledi priču koju smo mi počeli da gradimo u ovom gradu. Da grad koji smo mi locirali na muzičkoj mapi Srbije prosto održe – rekao je Kiza.

    On je rekao da su se polaznici snašli odlično, s obzirom na to da nisu imali iskustva u nastupima na sceni. 

     

    Za ovih par nedelja radionica je imala više gostujućih predavača. Čas kreativnog pisanja i izražavanja držao je Marčelo. On je bio tu da usmeri decu kako se izgovaraju reči, da pravilno akcentuju reči i da u nekom kreativnom smislu nađu pesničku slobodu koja je u okvirima pismenosti. Poznati Gras Hoper (Đorđe Kalanj) objašnjavao im je kako da se oslobode za scenski nastup, a jedan od najboljih di-džejeva na našim prostorima i šire DJ Raid (Rade Skopić) držao jednu di-džej radionicu, na kojoj su polaznici učili sve što je u vezi sa kompozicijom, pravila u komponovanju, numera i trikove, kako se prave pesme. O scenskom nastupu, izražavanju i oslobađanju straha od javnog nastupa govorio je Nikola Nikolić iz NNSpark produkcije, koji iza sebe ima spotove i filmove koji su urađeni za renomirana imena naše muzičke i filmske scene.

    Imali smo ljude iz različitih muzičkih žanrova – metalaca rokera, ljude iz pop muzike, one koje zanima hip-hop. Tako da je bio izazov napraviti neku miksaturu. Jako mi drago da su uspeli da nađu negde žicu da mogu da komuniciraju i da mogu kreativno da stvaraju zajedno – rekao je Kiza.

    Muziku za numeru koju su izveli mladi hip-hop-eri uradio je Zoran Stefanov Kiza Iskaz, dok su tekst osmislili polaznici samostalno. Iako je na sceni bilo njih devetoro, na pesmi koju su izveli aktivno je učestvovalo petnaest polaznika.

    PANČEVO, 27. avgust –  Devet polaznika hip-hop radionice koju je vodio Zoran Stefanov Kiza Iskaz, predstavilo je rezultate višenedeljnog rada, kada su pred prepunom baštom Doma omladine izveli pesmu koja su sami osmislili tokom ovog krativnog procesa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura