• Objavljena knjiga „Plaža nesanica“ Jasmine Topić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zbirka poezije „Plaža nesanica“ Jasmine Topić objavljena je u petak, 30. decembra u izdanju Kulturnog Centra Novog Sada.

    O svojoj zbirci poezije pesnikinja je pričala za Lifestyle 013info u novembru mesecu.

    – Moja nova knjiga, na primer, prožeta je mnogim putovanjima, i stvarnim i unutrašnjim. Kada kažem stvarnim, mislim na dosta vremena koje sam provela po književnim rezidencijama u različitim državama, i to se lepo vidi u potrebi da se ta mesta povremeno i markiraju – kao onaj check in na Fejsbuku. Unutrašnja putovanja su već nešto sasvim drugo. Kada čitamo, takođe prolazimo kroz te specifične procese poređenja sebe s napisanim. To nije ekskluziva onih koji pišu, već pre svega čitalaca. I sastavljanje knjige je proces, a on zaista nekad zavisi od samog teksta. Sedneš da radiš na pesmama, npr, ali možeš danima da sediš i da se ništa ne pokreće u tebi, da ne vidiš te, nekad gotovo neprimetne a veoma važne, promene koje treba uneti u stih… i onda, odjednom, dođe dan kad se to sve otvori, kao da ti sam tekst dopušta mogućnost „proviđenja”. Generalno, privilegija pesnika je što mogu da pišu i na plaži, mada, na plaži si prepušten prirodnim elementima, jer leto uklanja i sumnje, i dileme i tegobe iz čoveka, daje mu mogućnost da bude i uživa u trenutku. O tome pišem u „Plaži nesanici“ i biće, nadam se, prilike da se tom knjigom posebno i vrlo uskoro pozabavimo, rekla je Jasmina Topić.


    Zbirka poezije „Plaža nesanica“ Jasmine Topić je objavljena u izdanju Kulturnog Centra Novog Sada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]