Kultura

Pančevački slikar Vojkan Morar sa 30 slika u Japanu

Pančevo, Sre, 28/12/2016 - 14:50
Vladimir Đoković

Pančevački slikar Vojkan Morar će u januaru i februaru imati dve izložbe u Japanu. Prvo će njegova dela moći već od 9. januara kada je otvaranje izložbe moći da vide stanovnici Tokija a već 22. februara i stanovnici Jokohame.

Pored oko 30 slika koje će biti izložene u ova dva grada otvaranju prve izložbe u Tokiju prisustvovaće i sam umetnik. Odlazak u Japan pomogao je i gradski budžet Pančeva. Vojkan Morar i ranije je izlagao u Japanu ali je ovo prvi put da će umetnik biti prisutan.

Prva izložba je u galeriji EM u Tokiju a u Jokohami je reč o galeriji “Art Truth”.

- Ove izložbe je organizovao moj kolega i prijatelj Katsumi Tsuji sa kojim sam ove godine izlagao u Galeriji Naivne Umetnosti u Kovačici, istakao je Vojkan Morar. 

Najnovije vesti

Sport

Pančevka srebrna u Atini

Andrea Stojadinov, džudistkinja DžK Dinamo Pančevo, osvojila je srebrnu medalju na 9. Ilijadis eju džudo kupu. Ovo juniorsko takmičenje održano je prošlog vikenda u Atini, a mlada Pančevka  je do

Društvo

U sredu preventivni pregledi u Ivanovu

Meštani Ivanova imaće priliku da u sredu 29. marta prekontrolišu svoje zdravlje. Dom Zdravlja Pančevo tog dana od 8 do 10 sati organizuje preventivne preglede u Mesnoj Zajednici Ivanovo.