Kultura

Pančevački slikar Vojkan Morar sa 30 slika u Japanu

Pančevo, Sre, 28/12/2016 - 14:50
Vladimir Đoković

Pančevački slikar Vojkan Morar će u januaru i februaru imati dve izložbe u Japanu. Prvo će njegova dela moći već od 9. januara kada je otvaranje izložbe moći da vide stanovnici Tokija a već 22. februara i stanovnici Jokohame.

Pored oko 30 slika koje će biti izložene u ova dva grada otvaranju prve izložbe u Tokiju prisustvovaće i sam umetnik. Odlazak u Japan pomogao je i gradski budžet Pančeva. Vojkan Morar i ranije je izlagao u Japanu ali je ovo prvi put da će umetnik biti prisutan.

Prva izložba je u galeriji EM u Tokiju a u Jokohami je reč o galeriji “Art Truth”.

- Ove izložbe je organizovao moj kolega i prijatelj Katsumi Tsuji sa kojim sam ove godine izlagao u Galeriji Naivne Umetnosti u Kovačici, istakao je Vojkan Morar. Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.