• Pančevačkom „Paunoviću“ titula najboljeg dečjeg ansambla u Srbiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Na 14. Smotri dečjih folklornih ansambala Srbije održanoj 8. juna u Valjevu dečji ansambl viših razreda KUD-a “Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo osvojio je prvo mesto, zlatnu plaketu i titulu najboljeg dečijeg ansambla u Srbiji.
     
    Smotra je održana u dvorani Centra za kulturu Valjevo,  a ansambli su se predstavili u dve takmičarske kategorije, nižih i viših razreda.
     
    U starijoj kategoriji, viših razreda, predstavilo se petnaest ansambala iz: Velikog Gradišta, Zaječara, Kosovske Mitrovice, Valjeva, Užica, Bora, Mladenovca, Kosjerića, Stare Pazove, Sivca, Bogatića, Kraljeva, Bele Crkve i Pančeva. Šesnaest igračkih parova i dvanaestočlani narodni orkestar KUD-a “Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo predstavili su se u koreografiji igre iz Vranjskog polja, u kojoj su prikazane narodne igre i pesme seoskog stanovništva iz okoline Vranja. Izvođenje je visoko ocenjeno sa 93,33 bodova, što je bilo dovoljno za najviši plasman.

    Na 14. Smotri dečjih folklornih ansambala Srbije održanoj 8. juna u Valjevu dečji ansambl viših razreda KUD-a “Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo osvojio je prvo mesto, zlatnu plaketu i titulu najboljeg dečijeg ansambla u Srbiji.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura