• PANČEVO, BEOGRAD: U četvrtak počinju „Rukopisi 41″

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ovogodišnji  „Rukopisi“ biće održani U Beogradu i Pančevu od 17. do 19. maja. U Zborniku poezije i kratke proze mladih sa prostora EX YU pod nazivom „Rukopisi 41“ ove godine naći će se 61 autor iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Makedonije. Žiri u sastavu: Jasmina Topić, Bojan Vasić, Srđan Gagić, Ana Ristović (Slovenija), Iskra Peneva i Petar Andonovski (Makedonija) napravio je izbor na osnovu 300 pristiglih mejlova i nekoliko radova običnom poštom, a preko 1000 poslatih pesama i priča. Konkurs je završen sredinom februara.
    Centralnim program čitanja održaće se 19. maja u Pančevu. Pored odabranih autora, specijalni gosti biće Lamija Begagić i Davor Ivankovac, pisci iz okruženja.

    PROGRAM
    Četvrtak, 17.5. u 16h

    Atrijum Narodne biblioteke Srbije, Skerlićeva 1, Beograd

    Tribina „Pedeset godina pobune (ili: kada će već jednom ta Šezdeset osma?!)“

    Učestvuju: Lamija Begagić (Bosna i Hercegovina), Davor Ivankovac (Hrvatska), Danilo Lucić, Jasmina Topić, Srđan Gagić i Vule Žurić kao moderator.

    „Rukopisi“ su i prošle, jubilarne godine, deo promotivnih tribinskih aktivnosti predstavili i mladoj beogradskoj književnoj publici. Ove godine, u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije i pesničkim festivalom Trećeg trga „Trgni se! Poezija!“, kao svojevrsni uvod u svečano otvaranje ovog festivala, u atrijumu zdanja na Svetosavskom platou biće održana tribina posvećena pedesetogodišnjici studentske pobune. Mladi a već afirmisani književni stvaraoci razgovaraće o odjecima lipanjskih gibanja na današnju generaciju mladih buntovnika i o uticaju ideologije na njihovu poetiku. Planirano je da u razgovoru učestvuju i gosti pesničkog festivala, koji će biti svečano otvoren na istom mestu u 18h.

    Petak, 18.5. u 20h

    Dvorana „Apolo“ Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6, Pančevo

    „Da vas čujemo!“ – književno veče gostiju „Rukopisa“

     

    Učestvuju: Lamija Begagić (Bosna i Hercegovina), Davor Ivankovac (Hrvatska), Petar Andonovski (Makedonija) i mladi autori iz regiona.
    Pančevačka književna publika biće u prilici da se upozna sa književnim delom gostiju „Rukopisa“ i da čuje šta mladi i još mlađi pisci misle o sadašnjem stanju stvari na regionalnoj književnoj sceni.

     

    21.30h

     

    NaranDŽemovanje, Rukopisi edišn.

    Na NaranDžemovanju su dobrodošli svi koji znaju i vole da sviraju, pevaju, repuju, bitboksuju ili recituju, ali i svi oni koji u muzici jednostavno uživaju.
    Specijalno za Rukopise, muzičari su dobili zadatak da na tekstove pesama koje su pristigle putem konkursa stvore originalnu muziku i premijerno izvedu kompozicije.

    Subota, 19.5. u 16h

    Plato Milana Mladenovića/Mali klub Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10, Pančevo

    Književna radionica za autore i posetioce festivala

    Voditeljka radionice: Jelena Angelovski

     

    19h

    Dvorana „Apolo“ Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6, Pančevo

    Promocija Rukopisa 41 – učestvuju urednici i autori iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, BIH, Crne Gore i Makedonije

    21.15h

    Koktel i žurka

    Ovogodišnji  „Rukopisi“ biće održani U Beogradu i Pančevu od 17. do 19. maja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura