• PANČEVO. Besplatni pozorišni program za decu u novembru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Povodom obeležavanja Dana grada 2018. godine, Kulturni centar Pančeva i grad Pančevo poklanjaju besplatne pozorišne predstave našim najmlađim sugrađanima, u sklopu akcije “Priprema, pozorište, sad!”. U okviru besplatnog programa za decu tokom novembra, biće održane tri predstave pozorišne scene “Pođi tuda…” Kulturnog centra Pančeva: Oki i Boki Šou:Tajna velikog nosa (subota, 10. novembar u 12 časova), Princeza na zrnu graška (subota, 17. novembar u 12 časova i petak, 30. novembra u 12 časova), i Čarobnjak iz Oza (subota, 24. novembar u 12 časova). Besplatne karte možete preuzeti radnim danima na blagajni Kulturnog centra Pančeva, od ponedeljka do srede od 9h do 21h, a od četvrtka do nedelje od 16h do 21h.

     

    Predstavu Boki i Oki Šou: Tajna velikog nosa, napisala je i režirala Maša Vujošević, a igraju Bojan Ivković, Nenad Okanović, Jasmina Večanski i Mladen Vuković. Inspektor Boki i njegov pomoćnik Oki zabrinuti su što njihovoj Agenciji za ispravljanje krivih drina i ne ide baš najbolje u poslednje vreme, posao je stao i niko im ne piše. Čistačica Rosa potajno gaji nade da će posao zameniti daskama koje život znače, sanja da postane pevačka zvezda, a njene snove iz dana u dan podgreva Poštar, šaljući joj na stotine pisama.

    Dečiju predstavu Princeza na zrnu graška, režirao je Vladan Đurković po motivima čuvene bajke najpoznatijeg danskog pisca, Hansa Kristijana Andersena. Kralj i kraljica princezu stavljaju na ispit želeći da provere da li je prava princeza i može li biti supruga njihovom sinu. Ispod stotinu perjanih dušeka stavljaju zrno graška uvereni da će, ukoliko je prava princeza, ona osetiti to zrno. U predstavi igraju glumci Brankica Sebastijanović, Anita Stojadinović, Nataša Balog i Mladen Vuković.

    U predstavi Čarobnjak iz Oza, jednog dana ciklon odvodi devojčicu Doroti i njenog psa Totoa iz Kanzasa u čudesnu zemlju Oz. Tamo upoznaje niz zanimljivih likova kao što su Severna Čarobnica, Strahinja Strašilo, Gvozden limeni drvoseča, Krunoslav Lavić-Lav. Oni joj postaju prijatelji i saputnici ka zamku misterioznog Čarobnjaka iz Oza, jer je on jedini koji može Doroti da vrati u Kanzas a njenim drugarima ispuni snove o kojima sanjaju čitav život. Čarobnjak međutim, traži od njih da za uzvrat eliminišu Opaku Zapadnu Vešticu. Pred družinom je težak zadatak bez čijeg rešenja ne mogu da računaju na pomoć Čarobnjaka. Uloge tumače glumci Marina Vodeničar, Alisa Lacko, Jovan Popović, Ksenija Perduh, Miroslav Žužić i Bane Radovanović.

    Povodom obeležavanja Dana grada 2018. godine, Kulturni centar Pančeva i grad Pančevo poklanjaju besplatne pozorišne predstave našim najmlađim sugrađanima, u sklopu akcije “Priprema, pozorište, sad!”. U okviru besplatnog programa za decu tokom novembra, biće održane tri predstave pozorišne scene “Pođi tuda…” Kulturnog centra Pančeva:

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura