• PANČEVO: Danas počinje „Nova festival“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Svečanim otvaranjem velike internacionalne izložbe “Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji” u utorak, 2. oktobra u 20 sati u starom Bioskopu “Vojvodina” u Pančevu počeće četvrto izdanje Nova Festivala. Na izložbi, koja je uvrštena u okvir nacionalnog programa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije kao deo obeležavanja Godine evropskog kulturnog nasleđa na nacionalnom nivou, biće predstavljeni radovi 42 autora iz 25 zemalja. Gosti svečanog otvaranja biće i strip crtači Alberto Koradi (Italija), Tomas Fatzinek (Austrija), Niklas Nenzen (Švedska), Džoel Vajt (SAD) i brojni domaći autori poput Aleksandra Zografa (selektora strip-programa), Ane Petrović, Borisa Stanića, Danila Miloševa Wostoka, Darka Dacovića, Dragane Kuprešanin, Kejt Voznicki, Vladana Nikolića i drugih.

    Izložbu će otvoriti gospodin Johannes Irschik, predsednik klastera EUNIC Srbija.

    Četvrti Nova Festival, koji će se održati u Pančevu, Kovinu i Beogradu od 2. do 12. oktobra u organizaciji Udruženja “KomunikArt” posvećen je obeležavanju Godine evropskog kulturnog nasleđa. U okviru festivalskog programa biće otvorene dve izložbe, održana dva koncerta, jedan performans i prezentacija, uz učešće brojnih gostiju iz Italije, Austrije, SAD, Švedske i Južne Koreje. Ulaz na sve programe je besplatan.

    Svečanim otvaranjem velike internacionalne izložbe “Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji” u utorak, 2. oktobra u 20 sati u starom Bioskopu “Vojvodina” u Pančevu počeće četvrto izdanje Nova Festivala.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura