Kultura

PANČEVO: Dragaš i deca crtaju u „krugu"

Pančevo, Sub, 01/07/2017 - 17:11
Aleksandar Stojković


Današnjim sastankom u pančevačkom parku, tačnije u svima nama Pančevcima dragom „krugu“,  počela je „Letnja škola karikature" Nikole Dragaša. Poznati karikaturista u četvrtom izdanju svoje škole koju realizuje u Pančevu, odlučio je da sa decom radi na otvorenom.

U krugu smo zatekli tridesetak mališana koji su strpljivo crtali i Nikolu koji im je ponešto suflirao. Navikao nas je Nikola na radnu atmosferu. Nije prvi put da smo u poseti njegovoj školici i znamo da on voli da radi sa decom, a i deca da rade s njim.

 

letnja_skola_karikature_dragas4712.jpg

 

 

- Ovog puta radićemo teme koje su u skladu sa otvorenim prostorom u kom se nalazimo. Trenutno deca rade vežbu kreativnog razmišnjanja, radićemo saobraćaj, a pravićemo i portret od motiva koji su vezani za prirodu, rekao nam je Nikola Dragaš.

 

Svake subote pre podne deca će sa Dragašem crtati u gradskom parku. Danas su počeli, a završiće krajem jula. Potom sledi izložba radova.

Rešio je Dragaš da od pančevačkih mališana napravi karikaturiste, a Dom omladine Pančevo je podržao njegovu želju, pa smo od njega čuli da se, tek što je počela letnja, već planira i jesenja škola.

 

 
MarketingNajnovije vesti