• PANČEVO: Književno veče Zorana T. Popovića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Književno veče nove knjige Zorana T. Popovića „Sitno, kaluđerski“- aforizmi o muškarcima i ženama će se održati 12. aprila 2018. godine u Dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo od 19.30h. Na promociji nove knjige aforizama govoriće Zoran T. Popović i Aleksandar Čotrić.

    Zoran T. Popović rođen je 1957. godine u Somboru. Živi i radi u Pančevu.

    Do sada je objavio sedam zbirki aforizama:

    Organizovano rasulo (1994);

    Kad porastem biću veliki, aforizmi za decu (1997); Periodični obračun (1999);

    Aforizmi i druge priče (2002);

    Spojeni sudovi (2004);

    Kad porastem biću veliki, aforizmi za decu (2005) (drugo dopunjeno i prošireno izdanje);

    Odabrani aforizmi (2009);

    Glavom bez obzira (2010)

    „Daće bog, ako bog da“ (2015).

    Dobitnik je prve nagrade na Prvom jugoslovenskom festivalu aforizama, 1990. godine u Prijedoru. Za knjigu aforizama „Periodični obračun” 1999. godine, dobio je nagradu „Dragiša Kašiković”, nagradu „Radoje Domanović” i nagradu Gradske biblioteke Pančevo. Dobitnik je i nagrade „Đorđe Fišer” 2001. godine koju dodjeljuje „Društvo književnika Vojvodine”. Dobitnik je i priznanja „Nosorog prvog reda” za vrhunska ostvarenja u satiri za 2002. godinu (Republika Srpska). Osvajač je prvih nagrada za aforizme na međunarodnim festivalima u Danilovgradu i Šapcu (Čivijada) 2010. godine.

    Za knjigu „Daće bog, ako bog da“ dobio je nagrade Beogradskog aforističarskog kruga i „Tipar“ Festivala u Pljevljima.

    Zastupljen je u više domaćih i stranih antologija i zbornika satire. Prevođen je na mnoge strane jezike: engleski, poljski, ruski, španski, bugarski, makedonski, njemački, rumunski…

    Član je „Udruženja književnika Srbije”, „Beogradskog aforističarskog kruga” (BAK) i „Udruženja književnika i književnih prevodilaca Pančevo”.

    Književno veče nove knjige Zorana T. Popovića „Sitno, kaluđerski“- aforizmi o muškarcima i ženama će se održati 12. aprila 2018. godine u Dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo od 19.30h.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]